Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συρία: 40 άμαχοι νεκροί σε ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό
Συρία: 40 άμαχοι νεκροί σε ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό

Συρία: 40 άμαχοι νεκροί σε ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό

Σχεδόν 40 άμχοι, νάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε αεροπορικό βομβαρδισμό στη Συρία που πιστεύεται ότι έκαναν ρωσικά , ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τον Ευφράτη ποταμό για να σωθούν από τις μάχες που μαίνονται στην επαρχία τέιρ Εζόρ, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στο δυτικό τμήμα της επαρχίας τέιρ Εζόρ, την οποία διαπερνά διαγώνια ο Ευφράτης, προκειμένου να αποσπάσουν από την οργάνωση (ΙΚ) την ομώνυμη πρωτεύουσά της.

Τριάντα οκτώ άμαχοι, ανάμεσά τους εννιά παιδιά, σκοτώθηκαν στην επιδρομή καθώς προσπαθούσαν να περάσουν με πλεούμενα τον Ευφράτη από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τα μέλη μιας ς από το Ιράκ συγκαταλέγονται στα . Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 20 νεκρούς.

Η επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, γειτονεύει με το Ιράκ και πολλοί Ιρακινοί είχαν προσφύγει εκεί όταν διέφυγαν από τις μάχες ανάμεσα στους του ΙΚ και τις ιρακινές δυνάμεις στη δική τους χ.

Η ρωσική ΠΑ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για θανάτους αμάχων στις επιδρομές της, κάτι που το ρωσικό επιτελείο διαψεύδει, διαβεβαιώνοντας ότι στοχοθετεί «τρομοκράτες».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση