Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συντριβή ελικοπτέρου με νεκρούς στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας
Συντριβή ελικοπτέρου με νεκρούς στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας

Συντριβή ελικοπτέρου με νεκρούς στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας

Νεκροί εντοπίστηκν οι έντεκ από τους επιβαίνοντες στο μοιραίο που συνετρίβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών στη , σύμφωνα με το συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επέβαιναν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες κατάγονταν από τη .

Το ελικόπτερο συνετρίβη καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρίας Statoil, ανέφερε το συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας και ήταν ιδιοκτησίας της εταιρίας Chc Helicopter Service.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νορβηγίας, δηλώνει ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν μοντέλο της Eurocopter, σημειώνοντας ότι ο τύπος του ελικοπτέρου, είχε παρουσιάσει προτα με το κιβώτιο ταχυτήτων, το 2012.

Παράλληλα, η εταιρία Statoil, ανακοίνωσε ότι όλα τα ελικόπτερα του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη έχουν προσωρινά καθηλωθεί στο έδαφος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας έκανε λόγο για «φρικτά νέα».

Η του ελικοπτέρου έγινε στα δυτικά της πόλης Μπέργκεν, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Νορβηγία, ενώ η περιοχή χαρακτηρίζεται από τις συχνές πτήσεις ελικοπτέρων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων γεώτρησης πετρελαίων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση