Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συντριπτικά υπέρ των ομόφυλων γάμων οι Αυστραλοί
Συντριπτικά υπέρ των ομόφυλων γάμων οι Αυστραλοί

Συντριπτικά υπέρ των ομόφυλων γάμων οι Αυστραλοί

Οι Αυστραλοί ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών σε μία ιστορική εθνική μη-δεσμευτική δημόσια έρευνα, προτού το θέμα τεθεί στο κοινοβούλιο της χώρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τα της έρευνας, το 61,5 των Αυστραλών τάχθηκε υπέρ των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων, προκαλώντας αισθήματα χαράς και ανακούφισης στον ομοφυλόφιλο πληθυσμό της χώρας.

Ωστόσο, για κάποιους τα συναισθήματα αυτά ήταν ανάμεικτα, με τη δημόσια έρευνα να αποτελεί αιτία ααράθεσης προτού καν αρχίσει. Ενδεικτικά, η μη-δεσμευτική, εθελοντική , επικρίθηκε τόσο για το κόστος όσο και για την διαδικασία της. Επιπλέον, πολλοί υποστηρικτές του «Ναι» έλα το ως μία τακτική της κυβέρνησης, προκειμένου να καθυστερήσει το θέμα προτού συζητηθεί στο κοινοβούλιο. Όπως ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρωθ Μάλκολμ Τέρνμπουλ, η κυβέρνηση του θέλει η σχετική να περάσει από το κοινοβούλιο μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η επιστολική ψηφοφορία διήρκησε δύο μήνες και οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι η εκτενής εκστρατεία ήταν μία επώδυνη και άκρως προσωπική διαδικασία.

«Ολόκληρη η διαδικασία ήταν ανώφελη, αλλά ωστόσο το είναι εκπληκτικά ενθαρρυντικό», δήλωσε η Άνν Φιτζσίμον, 55 ετών, η οποία στήριξε με την ψήφο της το «Ναι». Παρότι δήλωσε ότι περίμενε πολύ καιρό αυτή την στιγμή, όντας εξαιρετικά χαρούμενη με το αποτέλεσμα, πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί, προκαλώντας λιγότερη ζημιά στην . «Ήταν πολύ δύσκολο να αντέξω κατά τη διάρκεια ολόκληρης της έρευνας», εξήγησε. «Το αποτέλεσμα συμφωνεί κατά πολύ με την υποστήριξη που λαμβάνουν οι γάμοι ομοφυλόφιλων εδώ και μερικά χρόνια», συνέχισε η 55χρονη, τονίζοντας ότι ήταν πραγματικά ανώφελο ο κόσμος να υπομείνει όλη αυτή τη διαδικασία, η οποία υπέβαλε τους ανθρώπους της ς μας σ' αυτή την κακοποίηση, τα σχόλια στο διαδίκτυο αλλά και το μίσος που τα περιέβαλλε».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση