Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Συντριπτικά υπέρ των ομόφυλων γάμων οι Αυστραλοί
Συντριπτικά υπέρ των ομόφυλων γάμων οι Αυστραλοί

Συντριπτικά υπέρ των ομόφυλων γάμων οι Αυστραλοί

Οι Αυστραλοί ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών σε μία ιστορική εθνική μη-δεσμευτική δημόσια έρευνα, προτού το θέμα τεθεί στο κοινοβούλιο της χώρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτέλεσματα της έρευνας, το 61,5 των Αυστραλών τάχθηκε υπέρ των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων, προκαλώντας αισθήματα χαράς και ανακούφισης στον ομοφυλόφιλο πληθυσμό της χώρας.

Ωστόσο, για κάποιους τα συναισθήματα αυτά ήταν ανάμεικτα, με τη δημόσια έρευνα να αποτελεί αιτία αντιπαράθεσης προτού καν αρχίσει. Ενδεικτικά, η μη-δεσμευτική, εθελοντική ψήφος, επικρίθηκε τόσο για το κόστος όσο και για την διαδικασία της. Επιπλέον, πολλοί υποστηρικτές του «Ναι» έλαβαν το ως μία τακτική της κυβέρνησης, προκειμένου να καθυστερήσει το θέμα προτού συζητηθεί στο κοινοβούλιο. Όπως ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, η κυβέρνηση του θέλει η σχετική νομοθεσία να περάσει από το κοινοβούλιο μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η επιστολική διήρκησε δύο μήνες και οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι η εκτενής εκστρατεία ήταν μία επώδυνη και άκρως προσωπική διαδικασία.

«Ολόκληρη η διαδικασία ήταν ανώφελη, αλλά ωστόσο το είναι εκπληκτικά ενθαρρυντικό», δήλωσε η Άνν Φιτζσίμον, 55 ετών, η οποία στήριξε με την ψήφο της το «Ναι». Παρότι δήλωσε ότι περίμενε πολύ καιρό αυτή την στιγμή, όντας εξαιρετικά χαρούμενη με το , πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί, προκαλώντας λιγότερη ζημιά στην . «Ήταν πολύ δύσκολο να αντέξω κατά τη διάρκεια ολόκληρης της έρευνας», εξήγησε. «Το αποτέλεσμα συμφωνεί κατά πολύ με την υποστήριξη που λαμβάνουν οι γάμοι ομοφυλόφιλων εδώ και μερικά χρόνια», συνέχισε η 55χρονη, τονίζοντας ότι ήταν πραγματικά ανώφελο ο κόσμος να υπομείνει όλη αυτή τη διαδικασία, η οποία υπέβαλε τους ανθρώπους της κοινωνίας μας σ’ αυτή την κακοποίηση, τα σχόλια στο διαδίκτυο αλλά και το μίσος που τα περιέβαλλε».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση