Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συντρίμμια του μοιραίου Airbus της EgyptAir εντοπίστηκαν σε «πολλές τοποθεσίες»
Συντρίμμια του μοιραίου Airbus της EgyptAir εντοπίστηκαν σε «πολλές τοποθεσίες»

Συντρίμμια του μοιραίου Airbus της EgyptAir εντοπίστηκαν σε «πολλές τοποθεσίες»

Συντρίμμια της ατράκτου του αεροσκάφους της εταιρείας το οποίο συνετρίβη στη Μεσόγειο την 19η Μαΐου εντοπίστηκαν σε «διάφορες τοποθεσίες», ανακοίνωσε χθες η έρευνας υπό αιγυπτιακή ηγεσία, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον εντοπισμό και την ανέλκυση των μαύρων κουτιών, που θα πάψουν να εκπέμπουν το ειδικό ηχητικό σήμα εντοπισμού τους την 24η Ιουνίου.

Μόνο οι αναλύσεις των δύο καταγραφέων των δεδομένων της ς θα επιτρέψουν να εξιχνιαστούν τα αίτια της συντριβής του Airbus A320 των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο κατέπεσε σε μια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και τις βόρειες της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες δευτερόλεπτα αφότου χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Το John Lethbridge της γαλλικής εταιρείας Deep Ocean Search (DOS), το οποίο συμμετέχει στις για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους, «εντόπισε πολλές τοποθεσίες όπου βρίσκονται συντρίμμια της ατράκτου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η έρευνας υπό την ηγεσία της Αιγύπτου.

«Η ομάδα έρευνας και οι αεροπορικών ατυχημάτων που επιβαίνουν στο θα φτιάξουν έναν χάρτη της διασποράς των συντριμμιών της ατράκτου», κατά την ανακοίνωση.

Δεν είναι σαφές ποια ακριβώς τμήματα του αεροσκάφους που εκτελούσε την MS804 εντοπίστηκαν, ούτε το εάν τα μαύρα κουτιά βρίσκονται στις τοποθεσίες που υποδείχθηκαν. Στα A320, ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης και ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου βρίσκονται κοντά στην ουρά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση