Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συντρίμμια αφήνει πίσω της η «Ιρμα»
Συντρίμμια αφήνει πίσω της η «Ιρμα»

Συντρίμμια αφήνει πίσω της η «Ιρμα»

Την πολιτεία της Τζόρτζια έπληξε χθες, αποδυναμωμένος, ο τυφώνας «Ιρμα», αφού πρώτα έσπειρε συντρίμμια σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Φλόριντα, στοιχίζοντας τη τεσσάρων ανθρώπων. Στο πέρασμά του από την Καραϊβική ο τυφώνας άφησε πίσω του τουλάχιστον 40 νεκρούς, μεταξύ αυτών 10 στην , η οποία απομάκρυνε με σπουδή ένα εκατομμύριο ανθρώπους από τις περιοχές που βρέθηκαν στο του κυκλώνα – ωστόσο διαπίστωσε ότι οι καταστροφικές συνέπειές του έγιναν αισθητές σε ολόκληρο το νησί.

Ο τυφώνας, που σάρωσε την Καραϊβική με ανέμους που έπνεαν 300 χλμ. την ώρα, έφθασε στη δυτική Φλόριντα έχοντας εξασθενήσει σε ταχύτητες 150 χιλιομέτρων ανά ώρα. Η μανία του άφησε τον μισό πληθυσμό της Φλόριντα (περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους) χωρίς ρεύμα, κατάσταση που αναμένεται να διαρκέσει για εβδομάδες, καθώς σε κάποια σημεία απαιτείται ανακατασκευή εξαρχής του δικτύου ς.

Η στάθμη της ς σε κάποιες παράκτιες περιοχές ανέβηκε πλημμυρίζοντας δρόμους στη μεγαλούπολη του Μαϊάμι αλλά και στην πόλη Τζάκσονβιλ της δυτικής Φλόριντα, που δέχθηκε απευθείας πλήγμα. Ο τυφώνας πυροδότησε τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Φλόριντα, αν και κάποιοι από όσους έμειναν πίσω απασχολούσαν χθες τις Αρχές με για από πλημμυρισμένα .

«Ανησυχώ περισσότερο για τα Κιζ», είπε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρικ Σκοτ, αναφερόμενος στο σύμπλεγμα νησιών στα νότια της χερσονήσου, στα οποία δεν υπάρχει ρεύμα, νερό, κινητή , ενώ οι περισσότεροι δρόμοι είναι κλειστοί και μόνο έξι από τις δεκάδες γέφυρες παραμένουν σε λειτουργία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση