Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οι συντηρητικοί της Μέρκελ ανακτούν το προβάδισμα από το κόμμα του Σουλτς
Οι συντηρητικοί της Μέρκελ ανακτούν το προβάδισμα από το κόμμα του Σουλτς

Οι συντηρητικοί της Μέρκελ ανακτούν το προβάδισμα από το κόμμα του Σουλτς

Η συντηρητική Χριστινοδημοκρτική Ένωση (CDU) της γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα και το αδελφό τους κόμμα στη Βαυαρία (CSU) επανέκτησε το προβάδισμα έναντι του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού τος (SPD), σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για την , η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

Η δημοσκόπηση του INSA μεταξύ 2.030 ψηφοφόρων από την 17 έως και την 20η Φεβρουαρίου έδειξε ότι ο συνδυασμός CDU/CSU θα κέρδιζε 31,5% στις εκλογές, ένα ποσό αυξημένο κατά 1,5 εκαιαίες μονάδες την εβδομάδα που πέρασε, ενώ το ανανεωμένο SPD θα κέρδιζε 30%, μια μονάδα λιγότερη. Μια δημοσκόπηση του INSA στις 6 Φεβρουαρίου έδειξε ότι το μαρτυρικό SPD προηγούνταν του CDU/CSU για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Την Κυριακή, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid έδειξε ότι το SPD προηγούνταν του CDU/CSU για πρώτη φορά από το 2006, στηριζόμενο στην υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία, που θέλει να οδηγήσει το κόμμα του αριστερά για να νικήσει τη στις εκλογές.

Η αναπάντεχη του SPD κατά 12 περίπου μονάδες τον περασμένο μήνα αιφνιδίασε τη Μέρκελ και τους συντηρητικούς της, σύμφωνα με αναλυτές, επτά μόλις μήνες πριν τις εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου, όπου η καγκελάριος αναμένεται να κερδίσει εύκολα μια τέταρτη .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση