Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Παράταση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Παράταση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Παράταση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Οι ηγέτες των χωρών-μελών της έδωσαν την Πέμπτη την έγκρισή τους στην για έξι μήνες των βαρύτατων οικονομικών κυρώσεων οι οποίες έχουν επιβληθεί σε βάρος της ς εξαιτίας της εμπλοκής της στην σύρραξη στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Η είναι ενωμένη όσον αφορά τη συνέχιση της εφαρμογής των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της ς», έγραψε ο Τουσκ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης .

Η απόφαση, η οποία ελήφθη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, θα πρέπει να υιοθετηθεί επίσημα από τους 28, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Εσθονίας, της χώρας η οποία ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι τα του Δεκεμβρίου.

Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις πλήττουν τράπεζες, εταιρείες του αμυντικού τομέα και πετρελαϊκές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ απαγορεύουν στους Ευρωπαίους να προχωρούν σε επενδύσεις στη Ρωσία.

Η επιβολή των κυρώσεων είχε αποφασιστεί το καλοκαίρι του 2014, στο αποκορύφωμα της ουκρανικής κρίσης, λίγους μήνες μετά την προσάρτηση της ς από τη Ρωσία, την οποία ακολούθησε η φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή που είναι γνωστή ως Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

Η Μόσχα ανταπέδωσε τις κυρώσεις επιβάλλοντας εμπάργκο στα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση