Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συνελήφθη στο Βέλγιο βασικός ύποπτος των επιθέσεων στο Παρίσι
Συνελήφθη στο Βέλγιο βασικός ύποπτος των επιθέσεων στο Παρίσι

Συνελήφθη στο Βέλγιο βασικός ύποπτος των επιθέσεων στο Παρίσι

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι πραγματοποίηθηκαν σήμερα «πολλές συλλήψεις» στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

«Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι έγιναν πολλές συλλήψεις κατά τη διάρκεια της ημέρα στο πλαίσιο των ερευνών για τις στο διεθνές του Ζαβεντέμ στις Βρυξέλλες και τον σταθμό μετρό του Μαλμπέκ», ανέφερε η λακωνική .

Οι αρχές αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε άλλο σχόλιο για την υπόθεση, ωστόσο λίγα λεπτά νωρίτερα η δημόσια τηλε VRT μετέδωσε ότι συνελήφθη ο Βέλγος Μοχάμεντ Αμπρινί, 31 ετών, ένας ύποπτος για τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο οποίος πιθανότατα εμπλέκεται και στις επιθέσεις ς των Βρυξελλών.

Ο Αμπρινί είναι «περισσότερο από πιθανό» ότι είναι το ίδιο πρόσωπο με τον «άνδρα με το καπέλο» ο οποίος εμφανίζεται σε ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου να συνοδεύει τους δύο βομβιστές ς, πρόσθεσε το κανάλι χωρίς να διευκρινίσει τις του. Οι αρχές κρατούν και έναν δεύτερο ύποπτο, που πιστεύεται ότι είναι εκείνος που θεάθηκε μαζί με τον τρίτο βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στο μετρό. Σύμφωνα με το VRT ο αυτός ονομάζεται Οσάμα Κραγιέμ.

Μια αστυνομική πηγή επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το αλλικό Πρακτορείο, ότι έχει συλληφθεί ο Αμπρινί. Δεν έχει δοθεί ωστόσο καμία διευκρίνιση για το πού και υπό ποιες συνθήκες έγινε η σύλληψη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση