Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ
Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ

Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ

Η βρετανική ανακοίνωσε την του Τζούλιαν Ασάνζ και την μεταφορά του από την πρεσβεία του Ισημερινού στο κεντρικό Λονδίνο.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ, 47 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, από αστυνομικούς της Μητρος Αστυνομίας στην Πρεσβεία του Ισημερινού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ς. Ειδικότερα, οι βρετανικές αρχές ανέφεραν ότι στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος, ο Ασάνζ συνελήφθη αφού «εκλήθη στον χώρο της πρεσβείας του Ισημερινού μετά την την της ασυλίας του από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ».

Η αφαίρεση του ασύλου έγινε λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των διεθνών συμβάσεων, διευκρίνισε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Λενίν Μορένο.

Ο ιδρυτής των βρίσκεται «υπό κράτηση σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου, όπου και θα παραμείνει, έως ότου παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου του Γουέστμινστερ το συντομότερο δυνατόν», σημειώνεται στην επίσημη  ανακοίνωση της αστυνομίας.

Προ ημερών είχε γίνει γνωστό από τον ιστότοπο WikiLeaks ότι ο Ισημερινός σχεδίαζε να απελάσει τον Ασάνζ από την πρεσβεία του στο Λονδίνο και ότι είχε μάλιστα έρθει σε συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύλληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ασάνζ είχε βρει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού από το 2012, για να αποφύγει την έκδοσή του στη , όπου κατηγορείται για βιασμό, αλλά και τις ΗΠΑ, όπου του έχει ασκηθεί για δημοσιο απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων.

View image on Twitter

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση