Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συνελήφθη και έκτος ύποπτος στις Βρυξέλλες
Συνελήφθη και έκτος ύποπτος στις Βρυξέλλες

Συνελήφθη και έκτος ύποπτος στις Βρυξέλλες

Ένας έκτος άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας στο πλαίσιο των ερευνών για τις των τζιχαντιστών, όπως γνωστό από εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που μετέδωσε το φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Καμιά λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή αμέσως. Η βελγική αστυνομία διεξήγαγε επιχείρηση την Παρασκευή στο πλαίσιο της ς για τις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, συλλαμβάνοντας κυρίως έναν από τους βασικούς υπόπτους, τον Μοχάμεντ Αμπρινί, και τέσσερα ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με το VRT, ο έκτος ύποπτος που συνελήφθη είναι κάτοικος Βρυξελλών που είχε καταδικαστεί στη της ισλαμιστικής οργάνωσης Sharia4Belgium στην Αμβέρσα, στο βόρειο .

Η συνεχίστηκε την επομένη των συλλήψεων στις Βρυξέλλες: σύμφωνα με το γαλλόφωνο δίκτυο RTBF, μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο δήμο Ετερμπέκ, στις κεντρικές Βρυξέλλες, που είχε στόχο μια αποθήκη.

Η βελγική αστυνομία, υποστηριζόμενη από σκοπευτές, διεξήγαγε στο Ετερμπέκ έρευνα σε από το οποίο απομάκρυνε τους ενοίκους του. Το , ένα συγκρότημα διαμερισμάτων με ένα κατάστημα στο ισόγειο, αποκλείστηκε από την αστυνομία και εθεάθησαν στην είσοδο του κτιρίου. Η αστυνομία είπε ότι ελεύθεροι σκοπευτές είχαν επίσης αναπτυχθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση