Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συνεχίζεται η ένταση στην Παλαιστίνη: Τέσσερις νεκροί και 160 τραυματίες σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Οχθη
Συνεχίζεται η ένταση στην Παλαιστίνη: Τέσσερις νεκροί και 160 τραυματίες σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Οχθη

Συνεχίζεται η ένταση στην Παλαιστίνη: Τέσσερις νεκροί και 160 τραυματίες σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Οχθη

Τέσσερις Πλιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα, ενώ περίπου 160 τραυματίστηκαν στη άζα και στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη από πραγματικά πυρά, ενώ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά της ς από τον πρόεδρο των ΗΠΑ τόναλντ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του , ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Οι περισσότεροι από τους τραυματισμούς σημειώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί και πετούσαν πέτρες κατά των Ισραηλινών στρατιωτών από την άλλη πλευρά του συνοριακού φράχτη. Αξιωματούχοι στον τομέα υγείας, ανέφεραν ότι δύο από τους , ένας εκ των οποίων σε αναπηρικό καροτσάκι, σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν είτε από Ισραηλινούς που πυροβολούν από την άλλη πλευρά του συνοριακού φράχτη είτε από .

Πρόκειται για τους Γιάσερ Σόκαρ, 32 ετών και τον Ιμπραχίμ Αμπού Τουράγια, 29 ετών, γνωστός για την παρουσία του σε παρόμοιες . Μάλιστα, σε συνέντευξή του στα μέσα είχε δήλωσει πως έχασε τα πόδια του το 2008 όταν ισραηλινός πύραυλος χτύπησε τη Γάζα.

Οι άλλοι δύο θανάσιμοι τραυματισμοί διαδηλωτών σημειώθηκαν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη από πυρά Ισραηλινών ενώ τραυματίστηκαν δέκα άτομα. Ο Μπάσελ Ισμαήλ, 24 ετών, σκοτώθηκε στην Ανάτα, μια κοινότητα μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση