Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συνέχεια διαδηλώσεων στη Γαλλία
Συνέχεια διαδηλώσεων στη Γαλλία

Συνέχεια διαδηλώσεων στη Γαλλία

Οι ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας κατάφεραν να απομακρύνουν εκατοντάδες καταληψίες από ένα κτίριο που είχαν καταλάβει κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της νέας μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας, που έχει βγάλει στους δρόμους χιλιάδες άλλους σε ολόκληρη τη χ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν εναντίον των διαδηλωτών τα ξημερώματα, χρησιμοποιώντας ένα -σκάλα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ώστε να εισέλθουν από τη στέγη στο δημόσιο κτίριο της Ρεν, στη δυτική αλλία, και να απομακρύνουν τους καταληψίες, πολλοί εκ των οποίων είχαν βρει καταφύγιο στη στέγη.
Μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, την Πέμπτη έγιναν 82 . Πολλά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατηγόρησαν τους που εισέβαλαν στα κομματικά γραφεία και κάλυψαν τους τοίχους με αντικυβερνητικά και συνθήματα.
Η οργή των διαδηλωτών στρέφεται κατά του κυβερνητικού σχεδίου, επειδή διευκολύνει τις απολύσεις αλλά και τις προσλήψεις. Πρόκειται για μία από τις πρωταρχικές πρωτοβουλίες του προέδρου , που έρχεται σε κρίσιμη στιγμή, καθώς η δημοτικότητά του έχει πέσει στο ναδίρ, όσο ποτέ άλλοτε και μάλιστα λίγο καιρό πριν από τις του Μαΐου του .
Ακόμα και σήμερα τα πράγματα δεν φαίνεται να έχουν καταλαγιάσει και υπάρχει κάλεσμα για νέες διαδηλώσεις την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς και απεργίες των σιδηροδρομικών υπαλλήλων, των λιμενεργατών, των οδηγών φορτηγών, των υπαλλήλων στα αεροδρόμια αλλά και στα διυλιστήρια.
«Η κυβέρνηση έχει την κοινή γνώμη απέναντί της, τα περισσότερα εργατικά συνδικάτα είναι απέναντί της, όπως άλλωστε είναι και τα κινήματα νεολαίας», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου GGT, Φιλίπ Μαρτίνεζ. Aλλοι εκπρόσωποι του συνδικάτου κάλεσαν σε κυλιόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση