Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη
Συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη

Συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη

Στις 12 Ιουνίου θ πργματοποιηθεί η του Ντόναλντ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η θα γίνει στη Σιγκαπούρη και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο «οι Βορειοκορεάτες θέλουν να προχωρήσουν σε αποπυρηνικοποίησή», κάτι το οποίο ωστόσο δεν έχει επιβεβαιώσει η Πιονγιάνγκ. Επίσης, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, οι δύο χώρες «θα ξεκινήσουν μία σχέση» στις 12 Ιουνίου, ενώ έκανε επίσης λόγο για «μία καλή αρχή» για τη Βόρεια Κορέα. Επιπλέον, είπε ότι δεν συζήτησε με τον Βορειοκορεάτη αξιωματούχο το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ασιατική χώρα.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγο μετά την άφιξη του στενού συνεργάτη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, στρατηγού Κιμ Γιονγκ Τσολ, στον Λευκό Οίκο. Τον Κιμ Γιονγκ Τσολ υποδέχθηκε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, ο οποίος τον συνόδευσε κατά την είσοδο του στην προεδρική κατοικία και συγκεκριμένα στο Οβάλ Γραφείο, όπου συνάντησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακόμη, ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα επιβάλει νέες κυρώσεις εις βάρος της Πιονγκιάνγκ κατά τη διάρκεια των επικείμενων διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας πως αναμένει την ημέρα που θα μπορεί να άρει τις κυρώσεις ενάντια στη Βόρεια Κορέα. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι τα ζητήματα δεν πρόκειται να επιλυθούν σε μία μόνο συνάντηση, καθώς «μιλάμε για χρόνια εχθρότητας και προβλημάτων». Ωστόσο, προέβλεψε ότι «στο τέλος θα υπάρξει ένα πολύ θετικό ».

Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος παρέδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο μία από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, την οποία ο Τραμπ αρχικά χαρακτήρισε ως «μια ωραία και ενδιαφέρουσα επιστολή». Εντούτοις, αργότερα είπε ότι δεν την έχει ακόμη διαβάσει.

Ο στρατηγός Κιμ Γιονγκ Τσολ, «δεξί χέρι» του Κιμ Γιονγκ Ουν, συναντήθηκε επίσης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο την Τετάρτη και την Πέμπτη, στη Νέα Υόρκη.

Ο Βορειοκορεάτης στρατηγός, ο οποίος είχε διατελέσει σωματοφύλακας του πρώην Βορειοκορεάτη ηγέτη και πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, βρίσκεται σε μία μαύρη λίστα που υπό κανονικές συνθήκες του απαγορεύει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, λόγω του ρόλου του στο στρατιωτικό κατεστημένο της Βόρειας Κορέας και της συμβολής του στο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Όπως ανακοίνωσε το , του δόθηκε ειδική άδεια να επισκεφθεί τις για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του με Αμερικανούς αξιωματούχους και με τον ίδιο τον Τραμπ.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση