Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συμμαχία Σαντίκ Καν και Ντ.Κάμερον εναντίον του Brexit
Συμμαχία Σαντίκ Καν και Ντ.Κάμερον εναντίον του Brexit

Συμμαχία Σαντίκ Καν και Ντ.Κάμερον εναντίον του Brexit

Αφού του άσκησε δριμεί , ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετνίας τέιβιντ Κάμερον σύναψε μια συμφωνία σήμερα με τον δήμαρχο του Λονδίνου από το Εργατικό Κόμμα, τον Σαντίκ Καν, με στόχο να υπερασπιστούν από κοινού την παραμονή της Βρετανίας στην .

Οι δύο άνδρες ανέβηκαν μαζί στο βήμα σε μια εκδήλωση στο νοτιοδυτικό Λονδίνο για να εγκαινιάσουν το της εκστρατείας «Βρετανία ισχυρότερη στην » (“Britain Stronger in Europe”) και να απευθύνουν έκκληση στους Βρετανούς να αποφασίσουν κατά της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Πριν από μόλις λίγες ημέρες θα φάνταζε αδιανόητο να δει κανείς τον ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος και το νέο αστέρι των Εργατικών τον έναν δίπλα στον άλλον, πόσο μάλιστα δεδομένης της πολύ σκληρής ς που είχαν οι δύο πολιτικοί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τον θώκο του δημάρχου του Λονδίνου, τον οποίο τελικά κατέλαβε ο Καν την 5η Μαΐου.

Ο τέιβιντ Κάμερον έχει καταγγείλει ότι ο Καν συναστρεφόταν «επανειλημμένα με εξτρεμιστές» κατά το παρελθόν, μια κατηγορία που ο νυν δήμαρχος της πρωτεύουσας της Βρετανίας έχει απορρίψει.

Το περιστατικό είχε οδηγήσει πολλούς βουλευτές των Εργατικών να αποκαλέσουν τον πρωθυπουργό «ρατσιστή», ακόμα κι εντός της ς των Κοινοτήτων.

Σήμερα, ο Ντέιβιντ Κάμερον διαβεβαίωσε ότι είναι «υπερήφανος που μοιράζεται το βήμα με τον δήμαρχο του Λονδίνου», έναν άνδρα που είναι «υπερήφανος που είναι μουσουλμάνος, που είναι Βρετανός και που είναι Λονδρέζος».

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: υπάρχουν πολλά για τα οποία ο πρωθυπουργός κι εγώ διαφωνούμε» δήλωσε από την πλευρά του ο Καν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση