Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας: Σε ισχύ οι διατάξεις για τους υπηκόους τρίτων χωρών
Συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας:  Σε ισχύ οι διατάξεις για τους υπηκόους τρίτων χωρών

Συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας: Σε ισχύ οι διατάξεις για τους υπηκόους τρίτων χωρών

Πρόσθετες διτάξεις τίθεντι σε ισχύ από σήμερα στο πλαίσιο της ς επανεισδοχής που υπογράφηκε από την ΕΕ και την στις 16 Δεκεμβρίου 2013.

Από σήμερα, όλα τα κράτη μέλη (εκτός από τη Δανία και την , κράτη μέλη τα οποία αποφάσισαν να μην προσχωρήσουν στη ) μπορούν επίσης να ζητήσουν από την να δεχθεί πίσω παράτυπους υπηκόους τρίτων χωρών που εισήλθαν στην ΕΕ απευθείας από την Τουρκία. Αυτό αποτελεί προσθήκη στις διατάξεις επανεισδοχής Τούρκων πολιτών που τέθηκαν σε ισχύ από την 1 Οκτωβρίου 2014.

Η έναρξη ισχύος των διατάξεων που αφορούν την επανεισδοχή υπηκόων τρίτων χωρών είχε αρχικά προγραμματισθεί για την 1 Οκτωβρίου 2017. Στη διάσκεψη κορυφής της 29ης Νοεμβρίου 2015, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία συμφώνησαν να επισπεύσουν την έναρξη ισχύος των διατάξεων για την 1η Ιουνίου με στόχο να επιταχυνθεί η διαδικασία απελευθέρωσης του καθεστώτος των θεωρήσεων ().

Η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο χάρτη ς για την αλλαγή του καθεστώτος θεωρήσεων για την Τουρκία.

Η σημερινή έναρξη ισχύος των διατάξεων σχετικά με τους υπηκόους τρίτων χωρών στο πλαίσιο της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας δίνει τη δυνατότητα στην Τουρκία να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την εκπλήρωση των σχετικών κριτηρίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση