Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στους δρόμους υπέρ της ανεξαρτησίας 200.000 Σκωτσέζοι με κιλτ και πίπιζες
Στους δρόμους υπέρ της ανεξαρτησίας 200.000 Σκωτσέζοι με κιλτ και πίπιζες

Στους δρόμους υπέρ της ανεξαρτησίας 200.000 Σκωτσέζοι με κιλτ και πίπιζες

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στο Εδιμβούργο, ζητώντας την ανεξαρτησία της ς, λιγότερο από έναν μήνα πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την .

Η πρωθυπουργός της ς ίκολα Στέρτζον, με ανάρτησή της στο Twitter εξήγησε ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στην αλλά «το πνεύμα της« είναι με τους διαδηλωτές και πρόσθεσε: «Μην έχετε καμία αμφιβολία – Η ανεξαρτησία έρχεται».

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν γύρω στις 13.00, τοπική , από το βασιλικό πάρκο Χόλιρουντ. Κρατούσαν σκωτσέζικες σημαίες και ορισμένοι φορούσαν κιλτ και έπαιζαν πίπιζες.

Ενσωματωμένο βίντεο

Οι οργανωτές της ς, το κίνημα «Όλοι κάτω από το ίδιο λάβαρο» ανακοίνωσαν ότι ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμά τους τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι. Πέρσι, σε μια αντίστοιχη πορεία συμμετείχαν 20.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία. Η βουλευτίνα του Εθνικού τος Σκωτίας (SNP) Τζοάνα έκανε λόγο με ανάρτησή της στο Twitter για 250.000 συμμετέχοντες φέτος.
Στο δημοψήφισμα του 2014 οι Σκωτσέζοι τάχθηκαν κατά της ανεξαρτησίας της επαρχίας τους, με ποσοστό 55%. Όμως στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016 για το Brexit, πάνω από τέσσερις στους δέκα (62%) ψήφισαν να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολλοί δεν θέλουν να υποστούν τις συνέπειες που φοβούνται από μια βίαιη ρήξη με την ΕΕ.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση