Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στους δρόμους οι Ιταλοί κατά της μεταρρύθμισης στα εργασιακά
Στους δρόμους οι Ιταλοί κατά της μεταρρύθμισης στα εργασιακά

Στους δρόμους οι Ιταλοί κατά της μεταρρύθμισης στα εργασιακά

Μαζική ήταν η αντίδραση των Ιταλών κατά της μεταρρύθμισης στα εργασιακά, που προωθεί ο Ματέο Ρέντσι.

Δεκάδες χιλιάδες μετείχαν στην πορεία που έγινε στο κέντρο της Ρώμης. Το νέο πακέτο μέτρων, ένα μεγάλο μέρος του οποίου έγινε νόμος του κράτους τον περασμένο μήνα, καθιστά πιο εύκολες τις απολύσεις για τις εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, χωρίς την υποχρέωση να τους προσλαμβάνουν ξανά σε περίπτωση που οι απολύσεις κριθούν παράνομες και καταχρηστικές από εργατοδικεία.

Μια επιχείρηση που απολύει άδικα εργαζόμενους απλά θα καλείται να τους καταβάλει αποζημιώσεις αλλά όχι να τους αποκαθιστά στις θέσεις τους, όπως συνέβαινε σε πολλές περιπτώσεις μέχρι σήμερα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιχειρηματολογεί ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα μειώσει την ανεργία στην Ιταλία, που βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό επίπεδο και για τους νέους κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο 42%. Επίσης, προσφέρονται φορολογικά κίνητρα για τις εταιρείες που κάνουν προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, σε μια προσπάθεια να μειώσει τη γενικευμένη πρακτική της πρόσληψης προσωρινών εργαζομένων, που έχουν χαμηλές απολαβές κι ελάχιστα δικαιώματα.

Πηγή: iefimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μυθωδία στην Πέτρα Ολύμπου δίπλα στις κορφές του Ολύμπου - https://t.co/5bPisGkemy -

  • Ηχοχρώματα στο Μουσικό Χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο - https://t.co/geVeYPx77y -

  • Υπό μερικό έλεγχο πυρκαγιά στις Ερυθρές του δήμου Μάνδρας - https://t.co/m5RlAdxzpl -

"Αλιεύοντας" την είδηση