Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Στους δρόμους οι Ιταλοί κατά της μεταρρύθμισης στα εργασιακά
Στους δρόμους οι Ιταλοί κατά της μεταρρύθμισης στα εργασιακά

Στους δρόμους οι Ιταλοί κατά της μεταρρύθμισης στα εργασιακά

Μαζική ήταν η αντίδραση των Ιταλών κατά της μεταρρύθμισης στα εργασιακά, που προωθεί ο Ματέο Ρέντσι.

Δεκάδες χιλιάδες μετείχαν στην πορεία που έγινε στο της Ρώμης. Το νέο πακέτο μέτρων, ένα μεγάλο μέρος του οποίου έγινε νόμος του κράτους τον περασμένο μήνα, καθιστά πιο εύκολες τις για τις εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, χωρίς την υποχρέωση να τους προσλαμβάνουν ξανά σε περίπτωση που οι κριθούν παράνομες και καταχρηστικές από εργατοδικεία.

Μια επιχείρηση που απολύει άδικα εργαζόμενους απλά θα καλείται να τους καταβάλει αποζημιώσεις αλλά όχι να τους αποκαθιστά στις θέσεις τους, όπως συνέβαινε σε πολλές περιπτώσεις μέχρι σήμερα.

Ο Ιταλός επιχειρηματολογεί ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα μειώσει την στην Ιταλία, που βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό επίπεδο και για τους νέους κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο 42%. Επίσης, προσφέρονται φορολογικά κίνητρα για τις εταιρείες που κάνουν προσλήψεις υπαλλήλων με αορίστου χρόνου, σε μια προσπάθεια να μειώσει τη γενικευμένη πρακτική της πρόσληψης προσωρινών εργαζομένων, που έχουν χαμηλές απολαβές κι ελάχιστα δικαιώματα.

Πηγή: iefimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση