Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στους 50 πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο ο μυστηριώδης εφευρέτης του Bitcoin
Στους 50 πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο ο μυστηριώδης εφευρέτης του Bitcoin

Στους 50 πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο ο μυστηριώδης εφευρέτης του Bitcoin

Υπολογίζετι πως η περιουσί του/της Σατόσι ακαμότο, ο/η οποίος/οποία έχει καταφέρει να διατηρήσει κρυφή όχι μόνο την ταυτότητά του/της, αλλά και το του/της, προκύπτει από τα 980.000 που κατέχει. Αυτά τα νομίσματα πιθανότατα είναι προϊόν «εξόρυξης» (mining) του ψηφιακού συναλλάγματος στα πρώτα χρόνια της εννεαετούς ύπαρξής του. Αυτά τα κεφάλαια έμειναν ανέγγιχτα για χρόνια.

Στη λίστα του με τα πλουσιότερα άτομα στον κόσμο ο/η ακαμότο είναι πίσω από τον Σουηδό Στέφαν Πέρσον(νούμερο 43), πρόεδρο της γνωστής εταιρείας ρούχων H&M και γιο του ιδρυτή της, Έρλιγνκ Πέρσον, τη Λορίν Πάουελ Τζομπς (νούμερο 40), χήρα του ιδρυτή της , Στιβ Τζομπς και τον συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν (νούμερο 42). Αντίθετα, προηγείται Σαουδάραβα επενδυτή, πρίγκιπα Αλαουάλιντ Μπιν Ταλάλ (νούμερο 46) και του Τεό Άλμπρεχτ Τζ. (νούμερο 45), κληρονόμου της ερμανικής αυτοκρατορίας εκπτωτικών καταστημάτων Aldi.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η αξία του bitcoin ανέρχεται στα 18.200 δολάρια, δηλαδή επταπλάσια από την αξία που είχε τον Ιούνιο, όταν ξεκίνησε το από τα 1.000 δολάρια το νόμισμα.

Ακόμα και τώρα που η τιμή του bitcoin έπεσε σε σχέση με το Σαββατοκύριακο, η περιουσία του/της Σατόσι Νακαμότο ανέρχεται στα 17,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ισάξια με αυτή του Ιταλού μεγιστάνα Λεονάρντο Ντελ Βέτσιο, ιδρυτής της Luxottica, στην οποία ανήκει η Ray-Ban.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση