Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στοκχόλμη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς σε εμπορικό κατάστημα – τουλάχιστον 3 νεκροί
Στοκχόλμη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς σε εμπορικό κατάστημα – τουλάχιστον 3 νεκροί

Στοκχόλμη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς σε εμπορικό κατάστημα – τουλάχιστον 3 νεκροί

Φορτηγό έπεσε το απόγευμα της Παρασκευής σε εμπορικό κατάστημα στον κεντρικό δρόμο Ντροτνινγκάταν της Στοκχόλμης, με τον μέχρι τώρα απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς.

Ο επικεφαλής της σουηδικής αστυνομίας, ωστόσο ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση οι αρχές δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών.

Ο της ς Στέφαν Λεβέν δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια».

Αρχικά υπήρξε η πληροφορία για μια , κάτι το οποίο, ωστόσο διαψεύστηκε στη συνέχεια από τις σουηδικές αρχές. Ο επικεφαλής της αστυνομίας έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία ενός προσώπου, το οποίο αναζητούν οι αρχές και πραγματοποίησε έκκληση για να έρθουν σε επαφή μαζί του.

Οι εικόνες που μεταδίδουν οι σουηδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν ένα που εν μέρει έχει μπει μέσα στο πλαϊνό μέρος του πολυκαταστήματος Ahlens. Ανθρώπινες σοροί βρίσκονται πιο δίπλα καλυμμένες με κουβέρτες.

Η επίθεση δημιούργησε προτα στις με το , αφού έγινε πάνω από τον σταθμό T-Centralen, από τον οποίο περνούν όλες οι γραμμές της Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο TT, η σουηδική αστυνομία διέταξε την εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της πρωτεύουσας.

Τα κυβερνητικά γραφεία στη Στοκχόλμη έχουν κλείσει, σύμφωνα με δηλώσεις πηγών στο πρακτορείο , ενώ οι αστυνομικοί που περιπολούν στις μεγάλες πόλεις της Νορβηγίας αλλά και στο αεροδρόμιο του Όσλο θα φέρουν όπλα μέχρι νεωτέρας, ανακοίνωσαν οι νορβηγικές αστυνομικές αρχές μέσω Twitter.

Γερμανία: Είμαστε ενωμένοι κατά της τρομοκρατίας

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της ς στον αγώνα «εναντίον της τρομοκρατίας».

Την υποστήριξή του προς τον σουηδικό λαό εξέφρασε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση