Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στο ξενοδοχείο δηλητηριάστηκε ο Ναβάλνι
Στο ξενοδοχείο δηλητηριάστηκε ο Ναβάλνι

Στο ξενοδοχείο δηλητηριάστηκε ο Ναβάλνι

Συνερ του επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης, , ανακοίνωσαν ότι γερμανικό εργαστήριο εντόπισε ίχνη της νευροπαραλυτικής ουσίας νοβιτσόκ σε μπουκάλι νερού, στο δωμάτιο του υ όπου διέμενε ο Ναβάλνι, στην πόλη Τομσκ. Η έως τώρα εικασία ήταν ότι δηλητηριάστηκε πίνοντας τσάι στο αεροδρόμιο της πόλης.

Ο Ναβάλνι κατέρρευσε στο αεροπλάνο, εν πτήσει προς τη Μόσχα, στις 20 Αυγούστου, με αποτέλεσμα οι πιλότοι να κάνουν αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Ομσκ, όπου έμεινε δύο ημέρες σε κώμα στο νοσοκομείο, προτού μεταφερθεί στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται ακόμη. Κάποιοι από τους συνερ του είχαν μείνει πίσω στο Τομσκ, όταν πληροφορήθηκαν την αιφνίδια ασθένειά του. Πήγαν με βιντεοκάμερα στο δωμάτιο του υ όπου είχε διαμείνει και συνέλεξαν οποιαδήποτε στοιχεία μπορούσαν να βρουν, μεταξύ αυτών και δύο μπουκαλάκια νερό. Στο βίντεο ακούγεται μια γυναικεία φωνή, πιθανώς εργαζόμενη στην καθαριότητα του ξενοδοχείου, να τους λέει ότι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό χωρίς την αστυνομία.

Το ερώτημα γιατί, όποιος δηλητηρίασε τον Ναβάλνι, δεν έσπευσε να εξαφανίσει τα πειστήρια αλλά τα άφησε για να ανακαλυφθούν είναι δύσκολο να απαντηθεί. Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να ξέρουν αν η ασθένεια του Ναβάλνι οφείλεται σε δηλητηρίαση χωρίς να δουν τις εξετάσεις του από το γερμανικό εργαστήριο, ενώ η απαντά ότι η Ρωσία διαθέτει ήδη των εξετάσεών του, εφόσον βρισκόταν επί δύο ημέρες σε ρωσικό νοσοκομείο.

O Ρώσος ΥΠΕΞ καλεί τη Δύση να μην παραγνωρίζει το γεγονός ότι τη του Ναβάλνι έσωσαν Ρώσοι πιλότοι και Ρώσοι γιατροί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση