Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στο Βέλγιο ο Πουτζντεμόν, μετά την εισαγγελική πρόταση για απαγγελία κατηγοριών
Στο Βέλγιο ο Πουτζντεμόν, μετά την εισαγγελική πρόταση για απαγγελία κατηγοριών

Στο Βέλγιο ο Πουτζντεμόν, μετά την εισαγγελική πρόταση για απαγγελία κατηγοριών

Ο κθαιρεθείς πρόεδρος της ς, Κάρλες Πουτζντεμόν, μαζί με άλλα μέλη της αποπεμφθείσας καταλανικής κυβέρνησης, εγκατέλειψε την Ισπανία και βρίσκεται πλέον στις , ανακοίνωσαν της ισπανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την «La Vanguardia», αναμένεται να προβούν σε το απόγευμα της Δευτέρας.

Η φυγή τους έρχεται λίγο μετά την του γενικού εισαγγελέα της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Μάθα, ο οποίος ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες για εξέγερση, στάση και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στην καταλανική ηγεσία, καθώς και να κληθούν τα μέλη της από τις δικαστικές αρχές για κατάθεση.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή δήλωσή του, ο υπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου είχε τονίσει ότι η χορήγηση ασύλου στον Καταλανό ηγέτη «δεν θα ήταν μια μη ρεαλιστική πιθανότητα» αν το ζητήσει ο ίδιος

Βάσει αυτών των νέων δεδομένων, ο πρόεδρος της ς, Κάρλες Πουτζντεμόν, και οι άλλοι αυτονομιστές πολιτικοί ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με το σενάριο της σύλληψης και της ς για εξέγερση, η οποία μπορεί να επισύρει μέχρι και τριάντα ετών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση