Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Στο Βέλγιο ο Πουτζντεμόν, μετά την εισαγγελική πρόταση για απαγγελία κατηγοριών
Στο Βέλγιο ο Πουτζντεμόν, μετά την εισαγγελική πρόταση για απαγγελία κατηγοριών

Στο Βέλγιο ο Πουτζντεμόν, μετά την εισαγγελική πρόταση για απαγγελία κατηγοριών

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλωνίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, μαζί με άλλα μέλη της αποπεμφθείσας καταλανικής κυβέρνησης, εγκατέλειψε την Ισπανία και βρίσκεται πλέον στις , ανακοίνωσαν της ισπανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Vanguardia», αναμένεται να προβούν σε το απόγευμα της Δευτέρας.

Η φυγή τους έρχεται λίγο μετά την του γενικού εισαγγελέα της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Μάθα, ο οποίος ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες για , στάση και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στην καταλανική , καθώς και να κληθούν τα μέλη της από τις δικαστικές αρχές για .

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή δήλωσή του, ο υπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου είχε τονίσει ότι η χορήγηση ασύλου στον Καταλανό ηγέτη «δεν θα ήταν μια μη ρεαλιστική πιθανότητα» αν το ζητήσει ο ίδιος

Βάσει αυτών των νέων δεδομένων, ο πρόεδρος της Καταλωνίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, και οι άλλοι αυτονομιστές πολιτικοί ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με το σενάριο της σύλληψης και της καταδίκης για , η οποία μπορεί να επισύρει μέχρι και τριάντα ετών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή - https://t.co/U7h6gCcQrq -

  • Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/VQaFZ4d65X -

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση