Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στο Sky News, USB με στοιχεία 22.000 μελών του ISIS
Στο Sky News, USB με στοιχεία 22.000 μελών του ISIS

Στο Sky News, USB με στοιχεία 22.000 μελών του ISIS

Φορητή συσκευή ποθήκευσης δεδομένων USB, γνωστή κι ως «στικάκι», με τα στοιχεία 22.000 μελών και υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους σε περισσότερες από 50 χώρες, παρέδωσε πρώην μέλος της ισλαμικής οργάνωσης στο βρετανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ανδρας, που δήλωσε πρώην μέλος του Ισλαμικού Κράτους, λέγοντας ότι το όνομά του είναι Αμπου Αχμετ, διοχέτευσε τα ηλεκτρονικά αρχεία στο ειδησεογραφικό δίκτυο. Ο Αμπου Αχμετ είπε ότι είχε απογοητευθεί από το και ότι αποφάσισε να αφαιρέσει τα αρχεία από τον υπολογιστή του επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της οργάνωσης.

Τα αρχεία περιέχουν μελών της ισλαμικής οργάνωσης, που περιλαμβάνουν εκτός από τα ονόματα των επίδοξων τζιχαντιστών και αυτά των συγγενών τους, καθώς και αριθμούς τηλεφώνων, επαγγελματικές ειδικότητες και τα ονόματα των ατόμων, που τους σύστησαν.

Ενα από τα αρχεία, με τίτλο «Μάρτυρες», περιέχει κατ ονομάτων μελών του Ι.Κ., που είναι πρόθυμα και εκπαιδευμένα για την πραγματο επιθέσεων ς.

Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής αντικατασκοπείας της ς ΜΙ6, Ρίτσαρντ Μπάρετ, ανέφερε ότι η διαρροή των αρχείων αποτελεί «εκπληκτική » στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Πρόκειται για πραγματικό χρυσωρυχείο στοιχείων τεράστιας σημασίας και μεγάλου ενδιαφέροντος για πολλές ασφαλείας και αντικατασκοπείας», δήλωσε ο κ. Μπάρετ, μιλώντας στο Sky News.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση