Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στο σημείο της αεροπορικής τραγωδίας Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι
Στο σημείο της αεροπορικής τραγωδίας Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι

Στο σημείο της αεροπορικής τραγωδίας Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι

Κοινή Τύπου παραχώρησαν ο Γάλλος πρόεδρος, , η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, και ο Ισπανός πρωθυπουργός, , από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας.

Μιλώντας στο ξενοδοχείο Le Bourget στην πόλη Βερνέ, οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν τα συλλυπητήριά και τη θλίψη τους για το δυστύχημα ενώ ο Ραχόι διαβεβαίωσε πως τα θα αναγνωριστούν και θα επαναπατριστούν.

«Τραγικό δυστύχημα και καταστροφή», χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος το περιστατικό και έκανε ειδική αναφορά στα μικρά παιδιά που χάθηκαν.

«Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία εκφράζουν την θλίψη και τα συλλυπητήριά τους», πρόσθεσε ο .

Συμπλήρωσε πως η επιχείρηση των τοπικών αρχών, της πυροσβεστικής, του στρατού και των υιπων αρμοδίων ήταν άμεση. Ωστόσο, όπως είπε δεν υπήρχε η δυνατότητα να εντοπιστούν επιζώντες.

Ο Γάλλος πρόεδρος, τόνισε πως οι οικογένειες των επιβατών θα ενημερώνονται και επισήμανε πως πρόκειται για συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές για όλους και συμπλήρωσε πως στην υπηρεσία των συγγενών θα βρίσκονται ψυχολόγοι.
Οσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος, ο Ολάντ είπε ότι υπάρχουν πολλοί ειδικοί ώστε να διερευνήσουν τις συνθήκες της ς του αεροσκάφους και διαβεβαίωσε πως θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και συμπλήρωσε πως εντοπίστηκε το περίβλημα του δεύτερου μαύρου κουτιού αλλά αναζητείται το κύριο τμήμα του.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως η σκέψη της είναι με τα που κατάγονταν από την Γερμανία, αλλά και από τις υιπες χώρες.

«Οχι μόνο εγώ, αλλά όλοι σκεφτόμαστε τους συγγενείς και φίλους των θυμάτων», επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Την ίδια στιγμή, έκανε λόγο για την άμεση επέμβαση των τοπικών αρχών ενώ τόνισε πως είναι εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρησή τους καθώς το σημείο είναι δύσβατο.

Η Ανγκελα Μέρκελ, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιχείρηση και ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο «εκ μέρους εκατομμυρίων Γερμανών». Μάλιστα, μιλώντας στα είπε: «Ευχαριστώ πολύ και κουράγιο».

Πηγή: iefimerida

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση