Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στο Κομπάνι ετάφησαν οι σοροί των παιδιών
Στο Κομπάνι ετάφησαν οι σοροί των παιδιών

Στο Κομπάνι ετάφησαν οι σοροί των παιδιών

Ο Αμπντουλάχ Κουρντί επέστρεψε στην ερειπωμένη πόλη του, το Κομπάνι, για να θάψει τη γυναίκα του και τους δύο γιους του, σε μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει τον κόσμο, δίνοντας ανθρώπινο πρόσωπο στους αριθμούς των προσφύγων που καθημερινά προσπαθούν να βρουν ασφάλεια και προστασία στην Ευρώπη. Οι σοροί του 3χρονου Αϊλάν, του 5χρονου καλίπ και της 35χρονης Ριχάν, που πνίγηκαν προσπαθώντας να φθάσουν στην Κω, οδηγήθηκαν χθες στην τελευταία τους κατοικία, στο «κοιμητήριο των μαρτύρων», σε μία πόλη που θα μπορούσε ολόκληρη να περιγραφεί ως μαρτυρική.

«Θέλω οι αραβικές κυβερνήσεις -όχι οι ευρωπαϊκές- να δουν τι συνέβη στα παιδιά μου και να βοηθήσουν τον κόσμο», είπε ο Κουρντί. Πολλοί από τους Σύρους που αποφασίζουν να ζητήσουν προστασία στην Ευρώπη έχουν προηγουμένως περάσει από καταυλισμούς προσφύγων ή από σπίτια συγγενών σε άλλες αραβικές χώρες, στις οποίες η αντιμετώπιση που τους επιφυλάσσεται είναι συχνά απάνθρωπη. που ετοιμάζονται για το δι προς την Ευρώπη, τους οποίους συνάντησε ο ανταποκριτής της Guardian, περιγράφουν ότι παραδείγματος χάρη, η δεν έχει εκπαιδευτικό σύστημα για τα παιδιά τους, ή ότι στον Λίβανο υφίστανται .

Η συνειδητοποίηση ότι στις πύλες της Ευρώπης πνίγονται παιδιά έχει παρακινήσει πολυάριθμους Ευρωπαίους να δράσουν, έστω και μέσω του πορτοφολιού τους. Οι δωρεές προς την οργάνωση MOAS, που διασώζει πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο σε συν με τους ιατρούς χωρίς Σύνορα, αυξήθηκαν κατακόρυφα. «Το τείχος της ς φαίνεται ότι γκρεμίζεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Κριστιάν Περεγκρέ. «Συγκεντρώσαμε 600.000 ευρώ σε δωρεές μόλις τις τελευταίες ημέρες». «Προηγουμένως, αν λαμβάναμε 10.000 ευρώ σε μία ημέρα, ήταν μια καλή ημέρα». Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ανακοίνωσε επίσης μεγάλη αύξηση στις δωρεές ιδιωτών, αλλά υπογράμμισε ότι η που της παρέχεται από τα είναι τραγικά ανεπαρκής σε σχέση με τις διαστάσεις που έχει λάβει το προσφυγικό ζήτημα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση