Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στο έλεος της «Κιάρα» η βόρεια Ευρώπη
Στο έλεος της «Κιάρα» η βόρεια Ευρώπη

Στο έλεος της «Κιάρα» η βόρεια Ευρώπη

Τουλάχιστον 7 νεκροί και χάος στις

Η καταιγίδα « Κιάρα» σαρώνει εδώ και δύο ημέρες τη βόρεια Ευρώπη, προκαλώντας σοβαρότατα προτα στις μεταφορές και τις , πλημμύρες, εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και κοστίζοντας τη ζωή σε 7 τουλάχιστον ανθρώπους.

Περίπου 180 προειδοποιήσεις για πλημμύρες παραμένουν σε ισχύ σήμερα, σε σχεδόν ολόκληρη τη Βρετανία, που βρίσκεται αντιμέτωπη, σε ορισμένες περιοχές, με χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, όμως το κυριότερο μέρος της καταιγίδας έχει περάσει.

Σε πορτοκαλί συναγερμό παραμένει η Ιρλανδία, το Βέλγιο και τμήματα της αλλίας ενώ στην ερμανία η καταιγίδα – γνωστή με το όνομα Σαμπίνε – έχει προκαλέσεις εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και σιδηροδρομικών δρομολογίων.

Από χθες το απόγευμα 62.000 σπίτια σε όλη τη Βρετανία παραμένουν χωρίς ηλεκτροδρότηση, ανακοίνωσε η Ένωση Ενεργειακών Δικτύων.

Στην Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας του κινδύνου πλημμυρών στις παραθαλάσσιες περιοχές, 10.000 σπίτια, αγροκτήματα και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν επίσης χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Σλοβενία και στη Σουηδία.

Νεκροί και

Η καταιγίδα Κιάρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους στην Ευρώπη.

Μεταξύ αυτών μια μητέρα ακι οι δύο κόρες της – ηλικίας 15 και 21 ετών – οι οποίες έχασαν τη ζωή τους στο Μπουκόβινα Τατρζάνσκα, ένα χιονοδρομικό κέντρο στο νότιο τμήμα της χώρας, όταν ξεκόλλησε, λόγω των θυελλωδών ανέμων ταχύτητας σχεδόν 100 χλμ/ώρα, η στέγη ενός καταστήματος με είδη σκι και τις χτύπησε..

Ένας σκοτώθηκε, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του χθες το απόγευμα, όταν δέντρο καταπλάκωσε το όχημά του στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία.

Ένας 52χρονος Σλοβένος έχασε τη ζωή του κοντά στο Πόντβελκα, στη βόρεια Σλοβενία, όταν έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του ένα δέντρο. Η ταχύτητα των ανέμων έφθασε έως τα 100 χλμ την ώρα  χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της χώρας.

Στη Σουηδία, από τους ισχυρούς ανέμους έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Ένας ιστιοπλόος πνίγηκε το πρωί, όταν ανατράπηκε το σκάφος του στο νότιο τμήμα της χώρας ενώ ένας άνθρωπος που τον συνόδευε αγνοείται.

Στην Τσεχία, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε ένα τροχαίο που προκλήθηκε από την πτώση ενός δέντρου. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στη χώρα, με τους ανέμους, που συνοδεύουν την Κιάρα, να πνέουν με ταχύτητα έως και 180 χλμ/ώρα. Στην Πράγα, δύο έφηβοι τραυματίστηκαν από δέντρο που ξεριζώθηκε.

Στη Γερμανία, δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά από ένα δέντρο στο Σάρεμπρουκ και μία εξ αυτών χαροπαλεύει, έγινε γνωστό από την αστυνομία, την ώρα που ένας 16χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι από ένα κλαδί δέντρου στο Μπάντερμπορν, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Στην Τσεχία, όπου η ταχύτητα των ανέμων έφθασε έως τα 180 χλμ/ώρα, ένας άνδρας τραυματίστηκε από την πτώση ενός δέντρο στο αυτοκίνητό του, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η «Κιάρα» προκάλεσε, επίσης, τον τραυματισμό, τουλάχιστον 11 ανθρώπων στο Γκραντ Εστ στη Γαλλία, όπου 90.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά στο Ζάρεμπρουκ από την πτώση δέντρου και η μια από αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Παράλληλα, ένας έφηβος τραυματίστηκε στο κεφάλι από την πτώση ενός κλαδιού δέντρου στο Πάντερμπορν.

Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στην Ευρώπη, εκ των οποίων περίπου 220 σήμερα το πρωί από και προς το αεροδρόμιο Άμστερνταμ-Σίπχολ στην Ολλανδία, το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, με τις ακυρώσεις να αφορούν κυρίως τις εταιρείες KLM, British Airways, easyJet και Lufthansa.

Στη Γερμανία, περισσότερες από 700 πτήσεις ακυρώθηκαν στη Φρανγκφούρτη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και την Κολωνία.

Η υπηρεσία γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων στη διάρκεια της ημέρας καθώς η καταιγίδα κινείται προς τα νότια της χώρας.

Στη διάρκεια της νύχτας η Κιάρα σάρωσε το βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας. Πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν εκ των οποίων 420 στο Μόναχο, 190 στην Φρανκφούρτη και 150 στο Ντίσελντορφ και στην Κολονία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται και το Βέλγιο όπου έχουν ματαιωθεί περίπου 60 πτήσεις από και προς τις . Στην πρωτεύουσα, έπεσαν δέντρα και σκαλωσιές και κάποια κτίρια υπέστησαν υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξουν .

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση