Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών πολλές περιοχές της Ισπανίας
Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών πολλές περιοχές της Ισπανίας

Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών πολλές περιοχές της Ισπανίας

Στο πυρ της κολάσεως, κυριολεκτικά, έχει παραδοθεί τις τελευταίες ημέρες η Ιβηρική Χερσόνησος, καθώς κατακαίνε από τη μία άκρη έως την άλλη την , ενώ ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Πορτογαλία.

Εκατοντάδες Ισπανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους και να αναζητήσουν καταφύγιο, σε μια προσπάθεια να σωθούν από την επέλαση της πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ενωση προειδοποίησε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την εμφάνιση νέων εστιών φωτιάς, τη στιγμή που το θερμόμετρο έχει σκαρφαλώσει στα ύψη.

Ειδικότερα, στη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας, και σωστικά συνεργεία που βρίσκονται εκεί ανέφεραν ότι ήδη επιχειρούν στην περιοχή πυροσβεστικά αεροσκάφη, προκειμένου να περιορίσουν, κατά το δυνατόν, μία μεγάλη εστία πυρκαγιάς κοντά στο χωριό Λουτζάρ, στη Σιέρα Νεβάδα.

Ταυτόχρονα, και η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει αποστείλει 16 πυροσβεστικά αεροσκάφη και για να προσπαθήσουν να σβήσουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικές σε διαφορετικές περιοχές της χς.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε χθες ότι επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα στην περιοχή της πόλης Γκουάλχος, κοντά στο Λουτζάρ. Τα αστικά κέντρα, τα οποία βρίσκονται στον πύρινο κλοιό, εγκατέλειψαν 500 κάτοικοι, ο οποίοι αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο μακριά από τα πύρινα .

Επίσης, πυροσβεστικά και αεροπλάνα απεστάλησαν στην περιοχή της νοτιοκεντρικής πόλης Κουζάντα, όπου η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περισσότερα από 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης από την Κυριακή έως χθες. Την ίδια στιγμή, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κατασβέσουν και πυρκαγιές που κατέκαψαν 10.000 στρέμματα δάσους στην επαρχίες Χουέλβα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της ς, Χουέσκα, στο βορρά, και Καστεγιόν, στην ανατολική Ισπανία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση