Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών η Ισπανία
Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών η Ισπανία

Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών η Ισπανία

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP

Καταστροφικές μαίνονται στην , που πλήττεται από ένα πρωτοφανές για το μήνα Ιούλιο κύμα καύσωνα. Ήδη οι τουλάχιστον 10 που έχουν ξεσπάσει έχουν μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από 150.000 στρέμματα γης, μετέδωσε το αλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες .

Η θερμοκρασία έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ σε τουλάχιστον 4 επαρχίες από την περασμένη Παρασκευή, όταν ξεκίνησε το δεύτερο κύμα καύσωνα αυτού του έτους.

Στη ρανάδα την Τρίτη ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 43 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που δεν είχε καταγραφεί ποτέ ξανά τον Ιούλιο σε αυτήν την πόλη της Ανδαλουσίας (νότια).

Στη Θαραγόθα (βορειοανατολικά) η μετεωρολογική υπηρεσία γνωστοποίησε ότι η ανώτατη θερμοκρασία έφθασε στους 44,5 βαθμούς Κελσίου την ίδια ημέρα.

Σήμερα ο υδράργυρος γύρω στις 18:00 ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές και τουλάχιστον 4 πυρκαγιές έχουν καταγραφεί, περιλαμομένων δύο που απειλούν το φυσικό πάρκο Καθόρλα (Ανδαλουσία, ανατολικά).

Πλησίον της Κεσάδα, η φωτιά που μαίνεται απειλεί τουλάχιστον 18000 στρέμματα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, ενώ ο υδράργυρος έχει «κολλήσει» στους 41 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία. Άλλη μια έχει ξεσπάσει βορειότερα, πλησίον του φυσικού πάρκου Καθόρλα.

Κοντά στη Γρανάδα, 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν άμεσα εξαιτίας μιας ς και μια τέταρτη εστία έχει καταγραφεί στην κοινότητα Θούφρε, στη δυτική Ανδαλουσία.

Η περιοχή Αραγκόν (βορειοανατολικά), κοντά στη Θαραγόθα, επλήγη ιδιαίτερα στις αρχές της εβδομάδας, καθώς οι φλόγες κατέστρεψαν περισσότερα από 140.000 στρέμματα σε διάστημα 4 ημερών. Πυρκαγιά αυτού του μεγέθους δεν έχει ξεσπάσει από το καλοκαίρι του 2012.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση