Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών η Ισπανία
Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών η Ισπανία

Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών η Ισπανία

-ΜΠΕ, ΑFP

Καταστροφικές μαίνονται στην Ισπανία, που πλήττεται από ένα πρωτοφανές για το μήνα Ιούλιο κύμα καύσωνα. Ήδη οι τουλάχιστον 10 που έχουν ξεσπάσει έχουν μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από 150.000 στρέμματα γης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Η θερμοκρασία έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ σε τουλάχιστον 4 επαρχίες από την περασμένη Παρασκευή, όταν ξεκίνησε το δεύτερο κύμα καύσωνα αυτού του έτους.

Στη Γρανάδα την Τρίτη ο ξεπέρασε τους 43 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που δεν είχε καταγραφεί ποτέ ξανά τον Ιούλιο σε αυτήν την πόλη της Ανδαλουσίας (νότια).

Στη Θαραγόθα (βορειοανατολικά) η μετεωρολογική υπηρεσία γνωστοποίησε ότι η ανώτατη θερμοκρασία έφθασε στους 44,5 βαθμούς Κελσίου την ίδια ημέρα.

Σήμερα ο γύρω στις 18:00 ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές πόλεις και τουλάχιστον 4 έχουν καταγραφεί, περιλαμβανομένων δύο που απειλούν το φυσικό πάρκο Καθόρλα (Ανδαλουσία, ανατολικά).

Πλησίον της Κεσάδα, η που μαίνεται απειλεί τουλάχιστον 18000 στρέμματα, σύμφωνα με τις διάσωσης, ενώ ο υδράργυρος έχει «κολλήσει» στους 41 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία. Άλλη μια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει βορειότερα, πλησίον του φυσικού πάρκου Καθόρλα.

Κοντά στη Γρανάδα, 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν άμεσα εξαιτίας μιας πυρκαγιάς και μια τέταρτη εστία έχει καταγραφεί στην κοινότητα Θούφρε, στη δυτική Ανδαλουσία.

Η περιοχή Αραγκόν (βορειοανατολικά), κοντά στη Θαραγόθα, επλήγη ιδιαίτερα στις αρχές της εβδομάδας, καθώς οι φλόγες κατέστρεψαν περισσότερα από 140.000 στρέμματα σε διάστημα 4 ημερών. Πυρκαγιά αυτού του μεγέθους δεν έχει ξεσπάσει από το καλοκαίρι του 2012.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση