Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στο εδώλιο 1.000 νεαροί Δανοί για διανομή παιδικής πορνογραφίας
Στο εδώλιο 1.000 νεαροί Δανοί για διανομή παιδικής πορνογραφίας

Στο εδώλιο 1.000 νεαροί Δανοί για διανομή παιδικής πορνογραφίας

Η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνά της μετά από ειδοποίηση του Facebook για δύο βίντεο και μία «σεξουαλικώς ακατάλληλη» που κυκλοφορούσαν ανάμεσα σε έφηβους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλη τη Δανία.

«Είναι μία μεγάλη και περίπλοκη υπόθεση, η της οποίας χρειάστηκε πολύ χρόνο. Κυρίως εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων», δήλωσε ο επιθεωρητής της Βόρειας Ζηλανδίας, περιοχής της Δανίας, Λάου Τάιγκεσεν. «Αντιμετωπίζουμε την υπόθεση με σοβαρότητα, καθώς έχει σημαντικές επιπτώσεις για τους άμεσα εμπλεκόμε».

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων κοινοποίησαν το βίντεο λίγες φορές, αλλά μερικοί από αυτούς έπιασαν τριψήφιο αριθμό κοινοποιήσεων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η ηλικία συγκατάθεσης για τη σεξουαλική πράξη στη Δανία, είναι τα 15 χρόνια, όμως η περί παιδικής πορνογραφίας καλύπτει την κ φωτογραφιών και βίντεο μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

Εκδικητικό πορνό και σέξτινγκ

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο CNN πως η δεν έχει την παραμικρή ανοχή σε θέματα φωτογραφιών σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και «κς ιδιωτικών στιγμών χωρίς τη συγκατάθεση και των δύο πλν».

Ο εκπρόσωπος του τεχνολογικού κολοσσού δήλωσε, «τα συστήματά μας αφαιρούν και αναφέρουν αυτόματα ιδιωτικές στιγμές που αφορούν στο Διεθνές Κέντρο για Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά των , το οποίο με τη σειρά του θα επιθεωρήσει και θα προωθήσει τις σχετικές πληροφορίες στα αρμόδια όργανα επιβολής νόμου σε όλο τον κόσμο».

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση