Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού οι Βρυξέλλες – για «κίνδυνο επίθεσης» κάνει λόγο ο Βέλγος πρωθυπουργός
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού οι Βρυξέλλες – για «κίνδυνο επίθεσης» κάνει λόγο ο Βέλγος πρωθυπουργός

Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού οι Βρυξέλλες – για «κίνδυνο επίθεσης» κάνει λόγο ο Βέλγος πρωθυπουργός

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας ισχύουν απο σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

Το επίπεδο συναγερμού είναι στο ανώτατο επίπεδο, όπως ειχε συμβεί αμέσως μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο εβραϊκό μουσείο, στο κέντρο της πόλης.

Οι μεγάλες δημόσιες του Σαββατοκύριακου (ποδοσφαιρικοί αγώνες, κ.α.) έχουν σε μεγάλο βαθμό ακυρωθεί. Οι αρχές της περιφέρειας των Βρυξελλών κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κίνδυνο «άμεσης ς», σημειώνοντας,ωστόσο,οτι «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο».

Ο Βέλος , Σαρλ Μισέλ, επισήμανε, κατά τη διάρκεια σσυνέντευξης Τύπου, ότι είναι υπαρκτή η « διάπραξης επιθέσεων από πρόσωπα με την χρήση όπλων και εκρηκτικών υλών σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας».

«Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη» τόνισε, από την πλευρά του, ο της χς, Ντιντιέ Ρεντέρς.

Όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο της «Κ», Βασίλης Νέδος, «το δίκτυο του Μετρό βρίσκεται εκτός λειτουργίας, όλες οι δημόσιες εκ έχουν ματαιωθεί, ενώ εμφανής στη βελγική πρωτεύουσα είναι και η παρουσία του Στρατού». Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο αεροδρόμιο της πόλης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση