Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού οι Βρυξέλλες – για «κίνδυνο επίθεσης» κάνει λόγο ο Βέλγος πρωθυπουργός
Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού οι Βρυξέλλες – για «κίνδυνο επίθεσης» κάνει λόγο ο Βέλγος πρωθυπουργός

Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού οι Βρυξέλλες – για «κίνδυνο επίθεσης» κάνει λόγο ο Βέλγος πρωθυπουργός

Έκτκτ μέτρα ασφαλείας ισχύουν απο σήμερα το πρωί στις .

Το επίπεδο συναγερμού είναι στο ανώτατο επίπεδο, όπως ειχε συμβεί αμέσως μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο εβραϊκό μουσείο, στο κέντρο της πόλης.

Οι μεγάλες δημόσιες συναθροίσεις του Σαββατοκύριακου (ποδοσφαιρικοί , συναυλίες κ.α.) έχουν σε μεγάλο βαθμό ακυρωθεί. Οι αρχές της περιφέρειας των Βρυξελλών κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κίνδυνο «άμεσης ς», σημειώνοντας,ωστόσο,οτι «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο».

Ο Βέλος , , επισήμανε, κατά τη διάρκεια σσυνέντευξης Τύπου, ότι είναι υπαρκτή η « διάπραξης επιθέσεων από πρόσωπα με την χρήση όπλων και εκρηκτικών υλών σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας».

«Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη» τόνισε, από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της χς, Ντιντιέ Ρεντέρς.

Όπως μεταδίδει από τις ο δημοσιογράφος της «Κ», Βασίλης Νέδος, «το δίκτυο του Μετρό βρίσκεται εκτός λειτουργίας, όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις έχουν ματαιωθεί, ενώ εμφανής στη βελγική πρωτεύουσα είναι και η παρουσία του Στρατού». Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο αεροδρόμιο της πόλης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση