Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στο 20% έχει εδραιώσει το προβάδισμά της η Χ. Κλίντον
Στο 20% έχει εδραιώσει το προβάδισμά της η Χ. Κλίντον

Στο 20% έχει εδραιώσει το προβάδισμά της η Χ. Κλίντον

Η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και πρώτη κυρία της χς, Χίλαρι Κλίντον, το φαβορί για την κατάκτηση του χρίσματος στους Δημοκρατικούς, διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του Μπέρνι Σάντερς, ενώ αντίστοιχη είναι η που παρουσιάζει και ο εν δυνάμει Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της, .

Οπως προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση, το τηλεοπτικό την περασμένη εβδομάδα ευνόησε την Κλίντον, αφού εμφανίστηκε ως η πιο σοβαρή και συνεπής υποψηφιότητα, τη στιγμή που ο δισεκατομμυριούχος μοιάζει να επιτυγχάνει τη διείσδυσή του στην κεντρική αμερικανική πολιτική σκηνή εκμεταλλευόμενος κυρίως την απέχθεια πολλών Συντηρητικών ψηφοφόρων για το κατεστημένο της Ουάσιγκτον. Τρίτος στην κούρσα των Δημοκρατικών τερματίζει ο αρόεδρος , παρόλο που δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν θα κατέλθει υποψήφιος ή όχι.

«Θα κατεβεί! Ετοιμάζεται να αποφασίσει! Θα το ανακοινώσει σε δύο ημέρες! Ισως, πιθανόν, σίγουρα». Αυτά έλεγχαν προχθές το βράδυ αναλυτές και δημοσιογράφοι, αλλά η δεν ήρθε από τα χείλη του Μπάιντεν. Η κωλυσιεργία έχει προκαλέσει εκνευρισμό στις τάξεις του κόμματος, καθώς οι υποστηρικτές του περιμένουν να δουν αν η υποψηφιότητα της Κλίντον θα αμφισβητηθεί από κάποιον πολιτικό του δικού του εκτοπίσματος, ανατρέποντας ολόκληρη την προκριματική αναμέτρηση. Πάντως, πρόσωπα από τον στενό του κύκλο που γνωρίζουν τις προθέσεις του ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να ανακοινώσει κάτι άμεσα.

Η Κλίντον έχει εδραιώσει πάντως ένα προβάδισμα 20% έναντι του Σάντερς, συγκεντρώνοντας ποσοστό 49%. Επιπλέον, η δημοτικότητα του ανεξάρτητου γερουσιαστή από το Βερμόντ καταποντίστηκε από το 35% στο 29%. Ελάχιστη ενθάρρυνση προσφέρει η δημοσκόπηση στον Μπάιντεν να κατεβεί υποψήφιος, αφού η υποστήριξη στο πρόσωπό του περιορίστηκε οριακά στο 15%.

Φαίνεται πως η επίδοσή της στο της 15ης Οκτωβρίου ήταν αυτή που έδωσε νέα ώθηση στην υποψηφιότητά της. Η δημοτικότητα του επίσης αυξήθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 27%, αν και τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 8% σημείωσε μέσα στον τελευταίο μήνα εκείνη του Αφροαμερικανού Μπερν Κάρσον, συνταξιούχου νευροχειρουργού, που άγγιξε το 22%.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση