Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής ΕΕ- Ουκρανίας
Στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής ΕΕ- Ουκρανίας

Στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής ΕΕ- Ουκρανίας

Η 20ή σύνοδος κορυφής ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ουκρανία πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες σήμερα· την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσωπούν ο πρόεδρος   Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο πρόεδρος  Petro Poroshenko θα εκπροσωπεί την Ουκρανία. Θα συμμετάσχουν η ύπατη εκπρόσωπος/αντιπρόεδρος  Φεντερίκα Μογκερίνι, οι αντιπρόεδροι της Επιτροπής  Μάρος Σέφτσοβιτς και Βάλντις Ντομπρόβσκις, καθώς και η επίτροπος  Σεσίλια Μάλμστρομ.

Η σύνοδος κορυφής θα δώσει την ευκαιρία στους ηγέτες να επανεξετάσουν τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας, περιλαμβανομένης της σφαιρική και σε βάθος ζώνης ελευθέρων συναλλαγών (DCFTA), η οποία έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και, σε συνδυασμό με τη συνέχιση της εφαρμογής από την Ουκρανία του σχετικού  προγράμματος μεταρρυθμίσεων, αποφέρει απτά οφέλη όχι μόνο στους Ουκρανούς αλλά και στους Ευρωπαίους πολίτες.

Συχνότερες επαφές σε όλες τις ηλικίες ως αποτέλεσμα της ελευθέρωσης του καθεστώτος θεωρήσεων· δημιουργία θέσεων απασχόλησης και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες ως αποτέλεσμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων και μεγαλύτερων ευκαιριών στην αγορά· και βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών, για παράδειγμα στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας: όλα αυτά αποτελούν επιτυχημένα παραδείγματα στην Ουκρανία, που υποστηρίζονται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πέρα από το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, οι ηγέτες θα εξετάσουν επίσης θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, καθώς και τις σχέσεις με τη Ρωσία, τη σύγκρουση στα ανατολικά, την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, την ενεργειακή ασφάλεια, τις υβριδικές απειλές, ενώ θα δώσουν συνέχεια στη σύνοδο κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης του Νοεμβρίου 2018.

Οι τρεις πρόεδροι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, ζωντανά μέσω της EbS, στις 15:10.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη με ένα κιλό αφορολόγητο καπνό - https://t.co/rb3W9PhYXD -

  • Νεκρός 65χρονος Άγγλος στην αυλή του σπιτιού του στον Κατηγιώργη - https://t.co/PNagqlRAew -

  • Εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης στη Λάρισα - https://t.co/kLXta3Y1kL -

"Αλιεύοντας" την είδηση