Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στηρίζει τη γαλλική ιδέα για απαγόρευση καπνίσματος στις ταινίες η Κομισιόν
Στηρίζει τη γαλλική ιδέα για απαγόρευση καπνίσματος στις ταινίες η Κομισιόν

Στηρίζει τη γαλλική ιδέα για απαγόρευση καπνίσματος στις ταινίες η Κομισιόν

Θετική εμφνίζετι η στην ιδέα της Γαλλίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος στις ταινίες, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση καπνού, ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της στη .

«Η Επιτροπή χαιρετίζει όλα τα που έλαβαν οι χώρες της ΕΕ για την του καπνίσματος και τη μείωση της πρόσληψης, ιδιαίτερα των νέων», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Anca Paduraru.

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη για την των τιμών των τσιγάρων, η υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Agnès Buzyn, τόνισε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει «αποφασιστική δράση» για την του καπνίσματος και την απαγόρευσή του στις γαλλικές ταινίες.

Η κ. Buzyn προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση ύστερα από επίθεση της γερουσιαστή των Σοσιαλιστών, Nadine Grelet-Certenais, εναντίον των Γάλλων κινηματογραφιστών που ισχυρίζονται ότι προωθούν τις διαφημίσεις καπνού.

«Το 70% των νέων γαλλικών ταινιών περιλαμβάνει τουλάχιστον μια σκηνή ενός ηθοποιού που καπνίζει. Το γεγονός αυτό -περισσότερο ή λιγότερο- συμβάλλει στη διάδοση της χρήσης του και την προωθεί σε παιδιά και εφήβους», υπογράμμισε η κ. Grelet-Certenais.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση