Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στηρίζει τη γαλλική ιδέα για απαγόρευση καπνίσματος στις ταινίες η Κομισιόν
Στηρίζει τη γαλλική ιδέα για απαγόρευση καπνίσματος στις ταινίες η Κομισιόν

Στηρίζει τη γαλλική ιδέα για απαγόρευση καπνίσματος στις ταινίες η Κομισιόν

Θετική εμφνίζετι η στην ιδέα της αλλίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος στις ταινίες, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση καπνού, ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της στη EURACTIV.

«Η Επιτροπή χαιρετίζει όλα τα που έλαβαν οι χώρες της ΕΕ για την καταπολέμηση του καπνίσματος και τη της πρόσληψης, ιδιαίτερα των νέων», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Anca Paduraru.

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη ερουσία για την αύξηση των τιμών των τσιγάρων, η υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Agnès Buzyn, τόνισε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει «αποφασιστική δράση» για την καταπολέμηση του καπνίσματος και την απαγόρευσή του στις γαλλικές ταινίες.

Η κ. Buzyn προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση ύστερα από της γερουσιαστή των Σοσιαλιστών, Nadine Grelet-Certenais, εναντίον των Γάλλων κινηματογραφιστών που ισχυρίζονται ότι προωθούν τις διαφημίσεις καπνού.

«Το 70% των νέων γαλλικών ταινιών περιλαμβάνει τουλάχιστον μια σκηνή ενός ηθοποιού που καπνίζει. Το γεγονός αυτό -περισσότερο ή λιγότερο- συμβάλλει στη διάδοση της χρήσης του και την προωθεί σε και εφήβους», υπογράμμισε η κ. Grelet-Certenais.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση