Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Στήριξη βουλευτών του SPD στη Μέρκελ για το προσφυγικό
Στήριξη βουλευτών του SPD στη Μέρκελ για το προσφυγικό

Στήριξη βουλευτών του SPD στη Μέρκελ για το προσφυγικό

Μετά την επικριτική επιστολή από τους συμμάχους της, η Γερμανίδα καγκελάριος έλαβε χθες υποστηρικτική επιστολή από τους αντιπάλους της, σε ένα ακόμη δείγμα της πολιτικής αναστάτωσης που προκαλεί στο το ζήτημα των προσφύγων.

«Οι σημερινές προκλήσεις δεν μπορούν να επιλυθούν σε καθαρά εθνικό επίπεδο», ανέφεραν 13 βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών στην επιστολή προς την Αγκελα Μέρκελ. «Πρέπει να επιδειχθεί και στο θέμα αυτό η ικανότητα της Γερμανίας να επιβάλει τη θέλησή της, που έγινε σαφής στην της Ευρωζώνης», αναφέρει η επιστολή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού Spiegel. Οι Σοσιαλδημοκράτες ενθάρρυναν την καγκελάριο να παραμείνει αμετακίνητη, παρά τις πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό της παράταξής της. «Οποιος λαμβάνει μέρος στην πρόκληση πανικού θέτοντας όλο και περισσότερες ανέφικτες απαιτήσεις δηλητηριάζει το στην κοινωνία μας. Οποιος εκφοβίζει, παρόλο που έχει κυβερνητικές ευθύνες, λειτουργεί εντελώς ανεύθυνα», σημειώνουν οι 13, καλώντας την καγκελάριο να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Αγκελα Μέρκελ έχει κατ’ επανάληψιν δηλώσει ότι η λύση για να περιοριστεί το ρεύμα των προσφύγων δεν είναι να κλείσουν τα γερμανικά , αλλά να υπάρξει πανευρωπαϊκή συνεννόηση, με έμφαση στους χειρισμούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ομως, την περασμένη εβδομάδα, 44 βουλευτές του CDU/CSU ζήτησαν από τη Μέρκελ να αλλάξει πολιτική στο θέμα των προσφύγων. «Η χώρα μας έχει φθάσει στα όριά της. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι επείγει να αλλάξει η σημερινή πρακτική στο θέμα της μετανάστευσης και να εφαρμοστεί με αυστηρότητα η ισχύουσα », ανέφερε η επιστολή. Περίπου 2.000 πρόσφυγες περνούν καθημερινά τα γερμανικά παρά την έλευση του χειμώνα και την αποκατάσταση των συνοριακών ελέγχων.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζέεχοφερ, έχει απειλήσει με προσφυγή της Βαυαρίας ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την της προσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης. Οι Σοσιαλδημοκράτες σημείωσαν ότι, αν αυτό συμβεί, θα ισοδυναμεί με «ανακοίνωση της διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού» και υπενθύμισαν στο βαυαρικό CSU ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός CDU και Σοσιαλδημοκρατών έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ακόμη και χωρίς το βαυαρικό σκέλος της χριστιανοδημοκρατίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση