Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στήριξη βουλευτών του SPD στη Μέρκελ για το προσφυγικό
Στήριξη βουλευτών του SPD στη Μέρκελ για το προσφυγικό

Στήριξη βουλευτών του SPD στη Μέρκελ για το προσφυγικό

Μετά την επικριτική επιστολή από τους συμμάχους της, η καγκελάριος έλαβε χθες υποστηρικτική επιστολή από τους αάλους της, σε ένα ακόμη δείγμα της πολιτικής αναστάτωσης που προκαλεί στο Βερολίνο το ζήτημα των προσφύγων.

«Οι σημερινές προ δεν μπορούν να επιλυθούν σε καθαρά εθνικό επίπεδο», ανέφεραν 13 νέοι των Σοσιαλδημοκρατών στην επιστολή προς την Αγκελα Μέρκελ. «Πρέπει να επιδειχθεί και στο θέμα αυτό η ικανότητα της Γερμανίας να επιβάλει τη θέλησή της, που έγινε σαφής στην της Ευρωζώνης», αναφέρει η επιστολή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού Spiegel. Οι Σοσιαλδημοκράτες ενθάρρυναν την καγκελάριο να παραμείνει αμετακίνητη, παρά τις πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό της παράταξής της. «Οποιος λαμβάνει μέρος στην πρόκληση πανικού θέτοντας όλο και περισσότερες ανέφικτες απαιτήσεις δηλητηριάζει το κλίμα στην μας. Οποιος εκφοβίζει, παρόλο που έχει κυβερνητικές ευθύνες, λειτουργεί εντελώς ανεύθυνα», σημειώνουν οι 13, καλώντας την καγκελάριο να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Αγκελα Μέρκελ έχει κατ' επανάληψιν δηλώσει ότι η λύση για να περιοριστεί το ρεύμα των προσφύγων δεν είναι να κλείσουν τα γερμανικά σύνορα, αλλά να υπάρξει πανευρωπαϊκή συνεννόηση, με έμφαση στους χειρισμούς της ς και της Τουρκίας. Ομως, την περασμένη εβδομάδα, 44 του CDU/CSU ζήτησαν από τη Μέρκελ να αλλάξει πολιτική στο θέμα των προσφύγων. «Η χώρα μας έχει φθάσει στα όριά της. Γι' αυτό θεωρούμε ότι επείγει να αλλάξει η σημερινή πρακτική στο θέμα της μετανάστευσης και να εφαρμοστεί με αυστηρότητα η ισχύουσα νομοθεσία», ανέφερε η επιστολή. Περίπου 2.000 πρόσφυγες περνούν καθημερινά τα γερμανικά σύνορα παρά την έλευση του χειμώνα και την αποκατάσταση των συνοριακών ελέγχων.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζέεχοφερ, έχει σει με προσφυγή της Βαυαρίας ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την καταγγελία της προσφυγικής πολιτικής της ς. Οι Σοσιαλδημοκράτες σημείωσαν ότι, αν αυτό συμβεί, θα ισοδυναμεί με «ανακοίνωση της διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού» και υπενθύμισαν στο βαυαρικό CSU ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός CDU και Σοσιαλδημοκρατών έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ακόμη και χωρίς το βαυαρικό σκέλος της χριστιανοδημοκρατίας.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση