Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στην Τουρκία ο Τουσκ για το προσφυγικό
Στην Τουρκία ο Τουσκ για το προσφυγικό

Στην Τουρκία ο Τουσκ για το προσφυγικό

Ο πρόεδρος του Ευρωπϊκού Συμβουλίου Ντόνλντ Τουσκ που επισκέπτεται σήμερα τη Βιέννη, πρώτο σταθμό μιας ς που θα τον οδηγήσει στις βαλκανικές χώρες, θα βρίσκεται την Πέμπτη και την Παρασκευή στην πριν από μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Τουσκ αναμένεται να συναντήσει την Πέμπτη στην τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και την επομένη, στην Κωνσταντινούπολη, τον πρόεδρο Ρετζέπ .

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται μερικές ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που έχει συγκληθεί για τις 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες και στην οποία θα συμμετάσχει επίσης η Τουρκία.

Προτού μεταβεί στην Τουρκία, το πρόγραμμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιλαμβάνει σήμερα, εκτός από τη Βιέννη, στη Λιουμπλιάνα, αύριο στο Ζάγκρεμπ και στα Σκόπια και το πρωί της Πέμπτης την .

Η στις χώρες που βρίσκονται κυρίως πάνω στη μεταναστευτική διαδρομή των Βαλκανίων αποσκοπεί “στη συνέχιση της οικος μιας ευρωπαϊκής ομοφωνίας για τον τρόπο διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης και στην προετοιμασία της συνόδου κορυφής με την Τουρκία στις 7 Μαρτίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-18 Μαρτίου”, είχε δηλώσει ο Τουσκ την Παρασκευή.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση