Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στην Ιταλία ο Ερντογάν – Θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο
Στην Ιταλία ο Ερντογάν – Θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο

Στην Ιταλία ο Ερντογάν – Θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ μεταβαίνει σήμερα αεροπορικώς στην Ιταλία όπου, μεταξύ άλλων, θα έχει συν με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, οι οποίες αναμένεται να επικεντρωθούν στο θέμα της Ιερουσαλήμ μετά την του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ να την αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο Ερντογάν είχε έλθει σε αντιπαράθεση με τον Ποντίφικα, το 2015, όταν ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μίλησε δημοσίως για τη «γενοκτονία» των Αρμενίων. Ωστόσο οι δύο φαίνεται πως βρήκαν κοινό έδαφος συνεννόησης στο θέμα της Ιερουσαλήμ, όταν συνομίλησαν στο τηλέφωνο μετά τις ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου τον Δεκέμβριο. Σε αυτήν την τηλεφωνική επι είχαν συμφωνήσει ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς της πόλης θα πρέπει να αποφευχθεί.

Προτού αναχωρήσει, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν απομονωθεί λόγω της Ιερουσαλήμ. «Κατά τη διαδικασία που έπεται, άντε ελάτε κι αποδεχθείτε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της ς. Αυτό πρέπει να επιτευχθεί. Εμείς εργαζόμαστε για αυτό» δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε δημοσιογράφους στην νσταντινούπολη.

Αύριο ο Ρετζέπ αναμένεται να συναντηθεί με τον Ποντίφικα. Πρόκειται για την πρώτη στο Βατικανό ενός Τούρκου προέδρου τα τελευταία 59 χρόνια.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση