Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στην αστυνομία η ευθύνη για την τραγωδία του Χίλσμπορο
Στην αστυνομία η ευθύνη για την τραγωδία του Χίλσμπορο

Στην αστυνομία η ευθύνη για την τραγωδία του Χίλσμπορο

Δικαίωση για τους 96 νεκρούς οπαδούς της στην του Χίλσμπορο, τον Απρίλιο του 1989, αποτελεί η χτεσινή απόφαση του σώματος των ενόρκων στη Βρετανία, που έκρινε ότι την ευθύνη για τη μαύρη εκείνη μέρα του αγγλικού ποδοσφαίρου στο Σέφιλντ φέρει ακέραια η βρετανική .

Επρεπε να περάσουν 27 ολόκληρα χρόνια για να αποκατασταθεί η μνήμη των στριμωγμένων μέχρι θανάτου φίλων της , καθώς μέχρι σήμερα η επίσημη εκδοχή έκανε λόγο για παραβατική συμπεριφορά τους, που οδήγησε στην ασφυξία δεκάδες από αυτούς.

Χθες όμως η για την υπόθεση σφραγίστηκε από την ομόφωνη απόφαση των ενόρκων, βάσει της οποίας υπεύθυνη για την είσοδο υπεράριθμων οπαδών στις εξέδρες ορθίων του Χίλσμπορο ήταν η του ότιου Γιορκσάιρ. Την απόφαση ακολούθησε επίσημη «συγ» από την αστυνομία της περιοχής του Σέφιλντ, ενώ η της σκοπεύει να κάνει ειδική για την τέλεση εγκλημάτων εκείνη την ημέρα του Απριλίου του 1989, ώστε η εισαγγελία να αποδώσει ευθύνες σε άτομα ή οργανισμούς.

Στο άκουσμα της απόφασης, οι πολυάριθμοι φίλοι της Λίβερπουλ και συγγενείς των θυμάτων έξω από την ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα ξέσπασαν με φωνές ανακούφισης και συνθήματα, όπως «Δικαιοσύνη για τους 96», αλλά και με τον ύμνο της ομάδας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση