Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στη Θεσσαλονίκη ο γαμπρός Eρντογάν
Στη Θεσσαλονίκη ο γαμπρός Eρντογάν

Στη Θεσσαλονίκη ο γαμπρός Eρντογάν

Ο μεγάλος απών από τη σύναξη ηγετών μεθαύριο Τρίτη στη για την υπογραφή της συμφωνίας του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου, ΤΑΡ, θα είναι αναμφίβολα ο Αχμέτ . Μολονότι παραμένει πρωθυπουργός μέχρι και την ερχόμενη , οπότε στο του AKP θα «καταθέσει» το αξίωμα του προέδρου του κόμματος που, βάσει καταστατικού, εφόσον βρίσκεται στην κυβέρνηση είναι ταυτόσημο με αυτό του πρωθυπουργού, το σύμφωνο για το υψηλής γεωπολιτικής σημασίας αυτό θα επικυρώσει για λογαριασμό της Τουρκίας ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ετσι ο ενεργειακός «γάμος» Αζερμπαϊτζάν, εωργίας, Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας, ς και (μέσω του προβλεπόμενου διασυνδετήριου αγωγού) ς θα έχει και τον… γαμπρό του Ταγίπ Ερντογάν. ιατί ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ εκτός από υπουργός είναι και σύζυγος της μεγάλης κόρης του Τούρκου προέδρου, Εσρά, και ένας εκ των πιθανών υποψηφίων για τη θέση του Νταβούτογλου στο κόμμα και δι' αυτής στην πρωθυπουργία.

Μάλιστα το 2004 στον γάμο της θυγατέρας Ερντογάν, που έγινε στην νσταντινούπολη, είχαν κληθεί και παραστεί πολλοί ξένοι ηγέτες, ανάμεσά τους ο Κώστας Καραμανλής, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ, ο πρόεδρος του Πακιστάν στρατηγός Μουσάραφ κ.ά. Το ότι το όνομά του ενεπλάκη αργότερα σε οικονομικά σκάνδαλα που ακούμπησαν και τον ίδιο τον Ερντογάν ή ακόμα η αποκάλυψη της ύπαρξης του ονόματός του στις περιβόητες λίστες του Παναμά, τούτες τις μέρες, δεν δείχνουν να αποτελούν εμπόδιο στην ανερχόμενη πολιτική του καριέρα.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, εκτός απροόπτου, θα ασκεί, τύποις έστω, τα καθήκοντά του την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση