Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στη Σαουδική Αραβία οι ευθύνες για την τραγωδία στη Μέκκα
Στη Σαουδική Αραβία οι ευθύνες για την τραγωδία στη Μέκκα

Στη Σαουδική Αραβία οι ευθύνες για την τραγωδία στη Μέκκα

Τις Αρχές της Σουδικής Αρβίας φαίνεται να βαραίνουν οι ευθύνες γιατο τραγικό συμβάν της περασμένης Πέμπτης, κατά το οποίο ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου περισσότερα από 717 άτομα που πραγματοποιούσαν το ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα, στη διάρκεια του τελετουργικού πετροβολήματος του Σατανά στην πόλη Μίνα.

Το ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 90 Ιρανοί έχασαν τη τους, κατηγορώντας τις Αρχές του βασιλείου για στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Ηδη, ο μονάρχης της χώρας, βασιλιάς Σαλμάν, ζήτησε την επανεξέταση της οργάνωσης του ετήσιου προσκυνήματος, ενώ ο διάδοχος του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Ναγιέφ, πρόεδρος της επιτροπής του ετήσιου προσκυνήματος, ξεκίνησε τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια της τραγωδίας.

Εκτός από το , και ο Ιρφάν αλ Αλαουί, του Ιδρύματος Ερευνας Μουσουλμανικής Κληρονομιάς, τόνισε ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν εκπαιδευμένοι και δεν γνώριζαν ξένες προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους αλλοδαπούς προσκυνητές. Την ίδια στιγμή, όμως, πρόκειται να εκτελεστεί ένας νέος ο οποίος συμμετείχε στις διαδηλώσεις της Αραβικής Ανοιξης όταν ήταν 17 ετών και φέρεται ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση. Ο καταδικασμένος Αλί Μοχάμεντ αλ Νιμρ φοιτούσε στο γυμνάσιο, το 2012, όταν έλαβε μέρος στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην πόλη Κατίφ της δυτικής Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ειδικών του ΟΗΕ, ο νέος βασανίστηκε, εξαναγκάστηκε σε ομολογία, δεν είχε επαρκή σε δικηγόρο, ενώ η κατα του για αδικήματα που διαπράχθηκαν όταν ήταν αντιβαίνει στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση