Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στελέχη των Google, Facebook και Twitter θα καταθέσουν στη Γερουσία για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές
Στελέχη των Google, Facebook και Twitter θα καταθέσουν στη Γερουσία για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές

Στελέχη των Google, Facebook και Twitter θα καταθέσουν στη Γερουσία για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές

Η ερουσία και η Βουλή των Αροσώπων ζήτησαν επίσημα από τις εταιρείες-κολοσσούς της ς Google, Facebook και να στείλουν στελέχη τους να καταθέσουν στο πλαίσιο των ερευνών για τη φερόμενη ρωσική προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ το 2016.

Εκπρόσωποι των ομίλων αυτών κλήθηκαν να καταθέσουν σε μια δημόσια της Επιτροπής Πληροφοριών της ερουσίας την 1η Νοεμβρίου, γνωστοποίησε η Επιτροπή την Τετάρτη.

Επιδιώκει να εξακριβωθεί αν αυτά τα δίκτυα χρησιμοποιήθηκαν από τη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που κέρδισε ο Ντόναλντ την περασμένη χρονιά.

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αροσώπων, η οποία επίσης διεξάγει για την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας, ζήτησε επίσης την Τετάρτη από αυτούς τους ομίλους να στείλουν στελέχη τους να καταθέσουν.

«Το Κογκρέσο και ο αμερικανικός λαός έχουν ανάγκη να ακούσουν αυτές τις σημαντικές πληροφορίες απευθείας από αυτές τις εταιρείες», ανέφεραν οι βουλευτές Μάικ Κόνγουεϊ και Άνταμ Σιφ, μέλη της επιτροπής ς της Βουλής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση