Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Παραγωγική» η συζήτηση Τίλερσον-Ερντογάν
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Παραγωγική» η συζήτηση Τίλερσον-Ερντογάν

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Παραγωγική» η συζήτηση Τίλερσον-Ερντογάν

Ο Αμερικνός υπουργός Ρεξ Τίλερσον κι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν σήμερα μια «παραγωγική και ανοιχτή συζήτηση» για έναν αμοιβαία επωφελή τρόπο βελτίωσης των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Στέιτ τιπάρτμεντ, που συνταξιδεύει με τον Τίλερσον.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα που σχετίζονται με το και την Συρία και διατυπώθηκαν ξεκάθαρα, από την πλευρά του Προέδρου Ερντογάν, οι προτεραιότητες και προσδοκίες της Τουρκίας.

Η διήμερη επίσκεψη του Ρεξ Τίλερσον στην Αγκυρα, που ολοκληρώνεται σήμερα διαγράφεται κρίσιμη για το των τεταμένων αμερικανοτουρκικών σχέσεων. Ο Αμερικανός επρόκειτο να δειπνήσει χθες το βράδυ με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, προτού συναντηθεί σήμερα με τον ομόλογό του, Μεβλούτ . «Η συζήτηση προμηνύεται δύσκολη», αναγνώριζε κυβερνητική πηγή στην Ουάσιγκτον, υπενθυμίζοντας ότι «η τουρκική φρασεολογία είναι πολύ καυστική» εναντίον των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα.

Προ ημερών, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε σει την Ουάσιγκτον με «οθωμανικό ράπισμα». Αφορμή για την τοποθέτησή του στάθηκε προειδο Αμερικανού στρατηγού ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία «θα απαντήσουν επι» σε ενδεχόμενη κίνηση των τουρκικών στρατευμάτων προς τη συριακή πόλη Μανμπίτζ, την οποία ελέγχει η κουρδική πολιτοφυλακή YPG.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση