Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στα όρια της φτώχειας το 27% των Λονδρέζων
Στα όρια της φτώχειας το 27% των Λονδρέζων

Στα όρια της φτώχειας το 27% των Λονδρέζων

Σχεδόν το ένα τρίτο των κατοίκων του Λονδίνου ζει μέσα στη φτώχεια, με την πλειονότητα αυτών να ανήκουν σε εργαζόμενες οικογένειες, σύμφωνα με νέα έκθεση, που ρίχνει φως στις αρνητικές επιπτώσεις της μισθολογικής στασιμότητας και της κατακόρυφης αύξησης των ενοικίων.

Η έκθεση του London Poverty Profile δείχνει ότι 27% των Λονδρέζων θεωρούνται φτωχοί, ποσοστό που έχει αυξηθεί κατά 70% την τελευταία δεκαετία και παρά τη συρρίκνωση των ποσοστών ανεργίας.

«Η βελτίωση των ποσοστών απασχόλησης δεν αρκεί από μόνη της για να μειώσει τη φτώχεια, καθώς οι απολαβές των απασχολούμενων αυτών δεν είναι επαρκείς. Αριθμοί ρεκόρ Λονδρέζων εργάζονται σήμερα, χωρίς αυτό να επηρεάζει τα ποσοστά φτώχειας. Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι της πρωτεύουσας εξασφαλίζουν πολύ χαμηλό εισόδημα. Σε πολλές περιπτώσεις, η τους δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας», λέει ο Μουμπίν Χακ, επικεφαλής μελετών του ινστιτούτου Trust for London.

Η στέγη αποτελεί τον κύριο παράγοντα φτώχειας. Περισσότεροι από 860.000 κάτοικοι του Λονδίνου ενοικιάζουν σήμερα από ιδιώτες τα σπίτια τους. Την ίδια ώρα, τα ενοίκια στην πρωτεύουσα έχουν αυξηθεί κατά 19% τα τελευταία πέντε χρόνια. Την ίδια περίοδο η αύξηση αυτή δεν ξεπερνά το 11% στην υπόλοιπη Αγγλία. Το μέσο ενοίκιο στο Λονδίνο σήμερα είναι 1.600 στερλίνες (2.180 ευρώ) τον μήνα, με την υπόλοιπη να χρεώνει κατά μέσο όρο 770 στερλίνες μηνιαίο ενοίκιο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση