Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στα ίχνη του βομβιστή της Μπανγκόκ
Στα ίχνη του βομβιστή της Μπανγκόκ

Στα ίχνη του βομβιστή της Μπανγκόκ

Εξακολούθησε και χθες η πυρετώδης αναζήτηση του δράστη της βομβιστικής επίθεσης στο κέντρο της ταϊλανδικής πρωτεύουσας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, εξάλλου, έδωσε στη ενός νεαρού που τοποθετεί τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ινδουιστικό βωμό Εραουάν.

Στο βίντεο, το οποίο ελήφθη από κάμερα ς, ο νεαρός φοράει ένα κίτρινο μπλουζάκι και εμφανίζεται να αφήνει σε μία γωνία στον τα χώρο του βωμού Εραουάν ένα μεγάλο σακίδιο και ακολούθως να διαφεύγει με τα πόδια, κρατώντας στα χέρια του μια πλαστική σακούλα που, όπως όλα δείχνουν, περιείχε ένα .

Ο αντιστράτηγος Πραβούτ Ταβορνσιρί, εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφος: «Ο άνδρας με την κίτρινη μπλούζα δεν είναι απλώς ύποπτος. Είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για τον βομβιστή».Προτεραιότητα των αρχών είναι να βρεθεί ο άνδρας και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Πάντως, μέχρι αργά χθες το βράδυ η αστυνομία της Ταϊλάνδης δεν μπορούσε να αποκλείσει καμία οργάνωση από τον σχεδιασμό και την της βομβιστικής επίθεσης. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να ευθύνονται κάποιοι που αντιτίθενται στη στρατιωτική χούντα, η οποία κυβερνά τη χ από το 2014, ή ακόμα και οι οπαδοί πολιτικών σχηματισμών που διαλύθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, αξιωματούχοι ανέφεραν χθες ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι για την επίθεση ευθύνονται οι μουσουλμάνοι αυτονομιστές της ότιας Ταϊλάνδης.

Μία ακόμα

Και ενώ η ζωή στην Μπανγκόκ προσπαθούσε να επανέλθει και πάλι στους φυσιολογικούς ρυθμούς, η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης μοιάζει να μην μπορεί να βρει ησυχία, καθώς και χθες Τρίτη εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές. Ειδικότερα, αξιωματικοί της αστυνομίας τόνισαν ότι ο μικρής ισχύος εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη από τη γέφυρα Τακσίν, εξερράγη στην προβλήτα Σατόρν, όπου συγκεντρώνονται συνήθως τουρίστες, και κατέληξε στον ποταμό Τσάο Πράγια, ο οποίος διαρρέει την Μπανγκόκ. Ευτυχώς κατά το χθεσινό συμβάν δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ οι αρχές πιστεύουν ότι και αυτή η συνδέεται με την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση