Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στα ανοιχτά της Μερσίνας αγκυροβόλησε το «Γιαβούζ»
Στα ανοιχτά της Μερσίνας αγκυροβόλησε το «Γιαβούζ»

Στα ανοιχτά της Μερσίνας αγκυροβόλησε το «Γιαβούζ»

Στα ανοιχτά της Μερσίνας αγκυροβόλησε το βράδυ της Κυριακής το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, Γιαβούζ, το οποίο κατευθύνεται προς την Καρπασία όπου θα διεξάγει την πρώτη του αφότου ξεκίνησε από τα ναυπηγεία του Κοτζάελι στις 20 Ιουνίου.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, το Γιαβούζ θα παραμείνει στα ανοιχτά της Μερσίνας για κάποιο διάστημα.

Το Γιαβούζ πέρασε τα στενά των Δαρδανελίων στις 22 Ιουνίου μπαίνοντας στη Μεσόγειο ενώ στις 25 Ιουνίου πέρασε από την Αττάλεια από όπου οι λουόμενοι μπορούσαν να το παρακολουθήσουν από τις παραλίες.

: Είπα στον Μακρόν ότι δεν δικαιούται να μιλά για την Κύπρο

«Διεμήνυσα προσωπικά στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν μπορεί να μιλά για την Κύπρο», ανέφερε ο Τούρκος , Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, σε ενημέρωσή του εν πτήσει προς στους Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την Οσάκα της Ιαπωνίας.

Σε σχετικά με τον αντίκτυπο που είχαν στις διμερείς συναντήσεις του, οι σκληρές του εναντίον του Εμανουέλ Μακρον, ο Τούρκος είπε ότι «αντίθετα η εδώ ήταν πολύ θετική».

«Ο κ. Μακρόν δεν μου είπε ‘γιατι τα είπες αυτά' κλπ'. Στη διμερή του το είπα του ιδίου προσωπικά. Του είπα “κοίταξε, στο θέμα της Κύπρου εσύ δεν μπορείς να μιλάς. Εσύ δεν έχεις σχέση με την Κύπρο ούτε και από κοντά ούτε από μακριά. Εδώ εγώ μιλάω, η μιλά, η μιλά, η Ε.Ε μιλά αλλά εσύ όχι”, ανέφερε.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση