Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στα ανοιχτά της Μερσίνας αγκυροβόλησε το «Γιαβούζ»
Στα ανοιχτά της Μερσίνας αγκυροβόλησε το «Γιαβούζ»

Στα ανοιχτά της Μερσίνας αγκυροβόλησε το «Γιαβούζ»

Στ νοιχτά της Μερσίνας αγκυροβόλησε το βράδυ της ς το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας, ιαβούζ, το οποίο κατευθύνεται προς την Καρπασία όπου θα διεξάγει την πρώτη του γεώτρηση αφότου ξεκίνησε από τα ναυπηγεία του Κοτζάελι στις 20 Ιουνίου.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, το ιαβούζ θα παραμείνει στα ανοιχτά της Μερσίνας για κάποιο διάστημα.

Το Γιαβούζ πέρασε τα στενά των Δαρδανελίων στις 22 Ιουνίου μπαίνοντας στη Μεσόγειο ενώ στις 25 Ιουνίου πέρασε από την Αττάλεια από όπου οι λουόμενοι μπορούσαν να το παρακολουθήσουν από τις παραλίες.

Ερντογάν: Είπα στον ότι δεν δικαιούται να μιλά για την Κύπρο

«Διεμήνυσα προσωπικά στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ ότι δεν μπορεί να μιλά για την Κύπρο», ανέφερε ο Τούρκος , Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, σε ενημέρωσή του εν πτήσει προς στους Τούρκους δημοσιογράφους κατά την του από την Οσάκα της Ιαπωνίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τον αντίκτυπο που είχαν στις διμερείς συναντήσεις του, οι σκληρές δηλώσεις του εναντίον του Εμανουέλ Μακρον, ο Τούρκος είπε ότι «αντίθετα η συνάντηση εδώ ήταν πολύ θετική».

«Ο κ. Μακρόν δεν μου είπε ‘γιατι τα είπες αυτά' κλπ'. Στη διμερή συνάντηση του το είπα του ιδίου προσωπικά. Του είπα “κοίταξε, στο θέμα της Κύπρου εσύ δεν μπορείς να μιλάς. Εσύ δεν έχεις σχέση με την Κύπρο ούτε και από κοντά ούτε από μακριά. Εδώ εγώ μιλάω, η Ελλάδα μιλά, η Βρετανία μιλά, η Ε.Ε μιλά αλλά εσύ όχι”, ανέφερε.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση