Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Στα ανάκτορά για τη διάλυση της Βουλής ο Βρετανός πρωθυπουργός- Ξεκινά η προεκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία
Στα ανάκτορά για τη διάλυση της Βουλής ο Βρετανός πρωθυπουργός- Ξεκινά η προεκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία

Στα ανάκτορά για τη διάλυση της Βουλής ο Βρετανός πρωθυπουργός- Ξεκινά η προεκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία

Στα ανάκτορα του  βρέθηκε σήμερα ο Βρετανός  Ντέιβιντ , προκειμένου να ενημερώσει την βασίλισσα για την διάλυση του  Κοινοβουλίου και την παραίτηση της κυβέρνησης, ξεκινώντας έτσι και επίσημα την προεκλογική εκστρατεία στη χώρα , ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

Η φετινή εκλογική αναμέτρηση χαρακτηρίζεται ως η πιο αμφίρροπη των τελευταίων δεκαετιών. Δύο μέσα στο Σαββατοκύριακο έδιναν ακριβώς τα ίδια ποσοστά, 36% έναντι 32%, στα δύο μεγάλα κόμματα- τους Συντηρητικούς (Τόρις) του Ντέιβιντ και τους Εργατικούς του Εντ Μίλιμπαντ – αλλά αντίστροφα η κάθε μία.

Συντηρητικοί και Εργατικοί έχουν πέντε εβδομάδες για να πάρουν τους ψηφοφόρους με το μέρος τους σ” ένα πολιτικό τοπίο που είναι τόσο κατετεμαχισμένο ώστε να εξετάζονται πολλαπλά σενάρια: συνασπισμοί, συμμαχίες… ή στις .

Κρίσιμο για την προσέλκυση των αναποφάσιστων θεωρείται το τηλεοπτικό debate της προσεχούς Πέμπτης, όπου – εκτός των δύο μεγάλων κομμάτων – θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του SNP, του UKIP, των Πρασίνων και το Εθνικό Ουαλίας (Plaid Cymru).

Πηγή: crashonline.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

  • Διαδικτυακό σεμινάριο για την ανάπτυξη αερογραμμών στον τουρισμό #ανάπτυξηαερογραμμών - https://t.co/MSikIUJkdH -

"Αλιεύοντας" την είδηση