Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στα ανάκτορά για τη διάλυση της Βουλής ο Βρετανός πρωθυπουργός- Ξεκινά η προεκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία
Στα ανάκτορά για τη διάλυση της Βουλής ο Βρετανός πρωθυπουργός- Ξεκινά η προεκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία

Στα ανάκτορά για τη διάλυση της Βουλής ο Βρετανός πρωθυπουργός- Ξεκινά η προεκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία

Στα ανάκτορα του  βρέθηκε σήμερα ο Βρετανός πρωθ τέιβιντ , προκειμένου να ενημερώσει την βασίλισσα Ελισάβετ για την διάλυση του  Κοινοβουλίου και την της κυβέρνησης, ξεκινώντας έτσι και επίσημα την προεκλογική εκστρατεία στη χώρα , ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

Η φετινή εκλογική αναμέτρηση χαρακτηρίζεται ως η πιο αμφίρροπη των τελευταίων δεκαετιών. Δύο μέσα στο Σαββατοκύριακο έδιναν ακριβώς τα ίδια ποσοστά, 36% έναντι 32%, στα δύο με κόμματα- τους Συντηρητικούς (Τόρις) του τέιβιντ και τους Εργατικούς του Εντ Μίλιμπαντ – αλλά αντίστροφα η κάθε μία.

Συντηρητικοί και Εργατικοί έχουν πέντε εβδομάδες για να πάρουν τους ψηφοφόρους με το μέρος τους σ” ένα πολιτικό τοπίο που είναι τόσο κατετεμαχισμένο ώστε να εξετάζονται πολλαπλά σενάρια: συνασπισμοί, συμμαχίες… ή επιστροφή στις κάλπες.

Κρίσιμο για την προσέλκυση των αναποφάσιστων θεωρείται το τηλεοπτικό debate της προσεχούς Πέμπτης, όπου – εκτός των δύο μεγάλων κομμάτων – θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του SNP, του UKIP, των Πρασίνων και το Εθνικό Ουαλίας (Plaid Cymru).

Πηγή: crashonline.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση