Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Σπάνιο διάγγελμα της Ελισάβετ για την κρίση της πανδημίας
Σπάνιο διάγγελμα της Ελισάβετ για την κρίση της πανδημίας

Σπάνιο διάγγελμα της Ελισάβετ για την κρίση της πανδημίας

Μαγνητοσκοπημένο της βασίλισσας θα μεταδοθεί την το βράδυ μέσω των τηλεοπτικών δικτύων και ραδιοφώνων, στο οποίο σκοπεύει να αναπτερώσει το ηθικό και να συσπειρώσει τους Βρετανούς πολίτες απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

Θα είναι ένα από τα ελάχιστα διαγγέλματα που έχει κάνει σε περιόδους κρίσης της χώρας, όπως κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ή μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα – εκτός από τα τυπικά της μηνύματα προς τον βρετανικό λαό τα Χριστούγεννα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 93 ετών, μαγνητοσκόπησε το διάγγελμα από το παλάτι του Ουίνδσορ, όπου βρίσκεται σε απομόνωση, μαζί με τον δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο, από τις 19 Μαρτίου.

Σε αυτό,  αναμένεται να απευθύνει έκκληση ενότητας προς τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου και να τονίσει ότι «μαζί θα καταπολεμήσουμε την πανδημία».

Αναμένεται να μεταφέρει τα μηνύματα του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, και του δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ, και να αποτίσει φόρο τιμής στους εργαζόμε του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Με κορωνοϊού η μνηστή του Μπόρις

Η Κάρι Σίμοντς, η 31χρονη μνηστή του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις , δήλωσε ότι πέρασε την περασμένη εβδομάδα στο κρεβάτι με του νέου κορωναϊού, αλλά έπειτα από επτά ημέρες ανάπαυσης αισθάνεται πιο δυνατή και είναι σε φάση ανάρρωσης.

«Πέρασα την περασμένη εβδομάδα στο κρεβάτι με τα κύρια συμπτώματα του κορονοϊού. Δεν χρειάστηκε να κάνω το διαγνωστικό τεστ και έπειτα από επτά ημέρες ξεκούρασης, νιώθω πιο δυνατή και είμαι στην ανάρρωση», είπε η Σίμοντς.

«Το να είσαι έγκυος και να έχεις Covid-19 είναι σίγουρα ανησυχητικό. Απευθύνομαι στις άλλες εγκύους, παρακαλώ διαβάστε και ακολουθείστε τις πιο επικαιροποιημένες οδηγίες, τις οποίες εγώ βρήκα πολύ καθησυχαστικές», πρόσθεσε.

Ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες, Παρασκευή, ότι παραμένει σε απομόνωση με ήπια συμπτώματα του Covid-19, όπως πυρετό, επτά ημέρες αφότου διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό που προκαλεί την αναπνευστική νόσο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση